Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Добування і приготування їжі

Людина може прожити без їжі довго — місяці. На першому плані повинні бути вода і тепло. Голоду­ючи, потрібно, якщо можливо, більше пити, зокрема теплу воду, берегти тепло, менше рухатись. Виходити з голодування потрібно дуже обережно. Якщо після голодування одразу багато їсти, людина може загинути. Невеликий запас продуктів харчування треба розподі­лити на порції і водночас використовувати все, що дає місцева природа. На теренах України — 2000 їстівних рослин. Бажано знати рослинний світ.

Основні правила:

— не можна їсти кісточки і насіння плодів;

— не їсти рослини, які виділяють молочний сік;

— намагатися їсти тільки знайомі рослини, ягоди і гриби.

За їжу можуть слугувати шар кори молодої берези або сосни — нарізані як локшина. їстівними є листя кульбаби, кропиви, лободи, квасцю.

Є кілька способів приготування їжі (м'яса).

1. Приготування м'яса під вогнем: викопати ямку ЗО—40 см глибиною, вимостити її дно кропи­вою, свіжим листям чи мокрою тканиною. Потім покласти м'ясо, закрити травою, листям, зверху засипати шаром піску, глини 1—2 см, розпалити вогонь. Через 40 хв м'ясо можна вживати.

2. Смаження м'яса чи птиці на "шампурах": шам­пурами служать прутики з дерев.

Щодо води, то її перед вживанням потрібно кип'ятити до 10 хв. Якщо є перманганат калію (марганцівка), зроби­ти ледь рожевий колір води і пити лише за 10—15 хв. З метою дезинфекції також можна використовувати йод. Дві чайні ложки розчину йоду на відро води з додаван­ням 2—3 дрібок солі. Можна пити лише за 20 хв.

Добування вогню

Добувати вогонь без сірників непросто, але є кіль­ка способів добування вогню за допомогою підручних засобів.

Якщо є стальний дріт, то швидко перетягуючи дріт вправо-вліво під дерев'яним бруском, створюючи тертя і нагріваючи, можна запалити вогонь.

Вогонь можна добути з допомогою кременю і кресала. За кремінь використовують твердий камінь, за креса­ло — сокиру або іншу сталь, що є під рукою. Ударом кресала (сокири) по кременю (каменю) потрібно висікти іскру і підпалити заздалегідь підготовлену розтопку для вогнища.


Читайте також:

  1. Агрегати для приготування, навантаження та внесення добрив.
  2. Агрегати для приготування, навантаження та внесення добрив.
  3. Асортимент та діагностика приготування солянок
  4. Барвники і барвні розчини. Приготування
  5. Властивості і приготування бетонної суміші.
  6. Добування ацетилену
  7. Добування карбонільних сполук
  8. ДОБУВАННЯ КАРБОНОВИХ КИСЛОТ
  9. ДОБУВАННЯ КОРИСНИХ КОПАЛИН ВІДКРИТИМ СПОСОБОМ
  10. ДОБУВАННЯ КОРИСНИХ КОПАЛИН ВІДКРИТИМ СПОСОБОМ
  11. Добування толуолу




Переглядів: 549

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Прикмети для орієнтування без карти | Правила власної безпеки під час купання

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.004 сек.