Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Вивчення помологічних сортів та оцінка якості кісточкових плодів

Завдання 1.Вивчити та записати відмінні ознаки помоло­гічних сортів кісточкових плодів за муляжами та Помологією (частина 2) (табл. 3.32).

Таблиця 3.32

Вид кіс­точкових плодів Помоло­гічний сорт Форма, колір, розмір плодів Група плодів При­значен­ня Транспорта бельність Леж­кість Споживчі влас­тивості
               

Вивчають товарознавчу характеристику помологічних сортів: абрикосів, персиків, слив, черешні, вишні, кизилу.

Завдання 2. Вивчити хвороби та пошкодження кісточкових плодів, порівнюючи їх із муляжами і малюнками цих хвороб та пошкоджень.

У журналі лабораторних робіт описують хвороби і пошкод­ження за такою схемою: механічні пошкодження (удари, натискання, проколи), метеорологічні пошкодження (градобоїни, підмороження), пошкодження сільськогосподарськими шкідниками, фізіологічні хвороби, фітопатогенні хвороби. У характеристиці хвороб і пошкод­жень зазначають такі дані: збудники, їх вид, їх вплив на зберігання плодів, заходи до попередження їх виникнення.

Завдання 3. Визначити якість кісточкових плодів за стан­дартом.

Визначають помологічний сорт зразків кісточкових плодів і їх помологічну групу за стандартом. Щодо кожного виду кісточкових плодів вивчають за стандартом вимоги до їх якості, правила приймання і методи контролю за якістю плодів.

Результати досліджень записують у табл. 3.33.

Таблиця 3.33

Показники Якості плодів Характеристика показників якості Висновок щодо якості
за стандартом зразка кісточкових плодів І сорт П сорт Брак
І сорт П сорт
             

 

За якістю середнього зразка дають експертний висновок щодо кожного виду кісточкових плодів, щодо якості всієї партії. Залежно від якості кісточкові плоди поділяють на категорії: стандартні, нестандартні і брак.

 

 

Контрольні питання

1. Анатомічна будова кісточкових плодів.

2. Особливості харчової і біологічної цінності кісточкових плодів.

3. Товарознавча характеристика помологічних сортів абрикосів, персиків, слив, черешні, вишні і кизилу.

4. Хвороби кісточкових плодів.

5. Вимоги до якості кісточкових плодів.

6. Зберігання кісточкових плодів.

 

 


Читайте також:

  1. Cтатистичне вивчення причин розлучень.
  2. II. Вивчення нового матеріалу
  3. II. Вивчення нового матеріалу
  4. II. Вивчення нового матеріалу
  5. II. Вивчення нового матеріалу.
  6. II. Вивчення нового матеріалу.
  7. II. Вивчення нового матеріалу.
  8. II. Вивчення нового матеріалу.
  9. II. Вивчення нового матеріалу.
  10. II. Вивчення нового матеріалу.
  11. II. Вивчення нового матеріалу.
  12. II. Вивчення нового матеріалу.




Переглядів: 567

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Вивчення помологічних сортів та оцінка якості насіннєвих плодів | Вивчення ботанічних сортів та оцінка якості ягід

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.005 сек.