Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Загальні положення.

Роздрібної торгівлі продовольчими товарами.

ПРАВИЛА

Контроль за дотриманням цих Порядку та правил.

Основні санітарні вимоги до підприємства торгівлі та його працівників.

32. Суб’єкт господарювання повинен утримувати торговельні та складські приміщення, а також прилеглу до них територію відповідно до санітарних норм.

Адміністрація торговельного об¢єкта, в якому здійснюється продаж продовольчих товарів, зобов¢язана забезпечити кожного працівника одягом, що відповідає санітарним нормам.

Для зберігання верхнього одягу та особистих речей працівників обладнується окреме приміщення.

35. Суб’єкт господарювання повинен забезпечити наявність у працівників особистих медичних книжок установленого зразка.

36. Контроль за дотримання цих Порядку та правил здійснюють органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування у межах їх компетенції відповідно до законодавства.

37. Перевірка дотримання цих Порядку та правил проводиться посадовою особою відповідного органу.

Результати перевірки оформлюються актом, один примірник якого залишається у суб¢єкта господарювання.

Особа, що допустила порушення цих Порядку та правил, зобов¢язана дпти письмове пояснення, яке додається до акта.

Працівники суб¢єкта господарювання зобов¢язані створити умови для проведення перевірки та забезпечити здійснення заходів щодо усунення виявлених недоліків і порушень.

38. Суб¢єкт господарювання повинен мати журнал реєстрації перевірок установленого зразка, в якому особи, що їх проводять, роблять відповідні записи.

39. За порушення цих Порядку та правил суб’єкт господарювання та працівники несуть відповідальність згідно із законодавством.

2. Правила поширюються на всіх суб¢єктів господарської діяльності незалежно від форм власності, які здійснюють на території України роздрібний продаж продовольчих товарів.

4. Суб¢єкт господарської діяльності зобов¢язаний забезпечити стан торговельних приміщень для роздрібного продажу продовольчих товарів відповідно до вимог санітарно-гігієнічних правил щодо приймання, зберігання та реалізації харчових продуктів, належного зберігання матеріальних цінностей, створення умов для використання реєстраторів розрахункових операцій.

5. Режим роботи підприємств торгівлі встановлюється суб¢єктом господарювання за погодженням з органами місцевого самоврядування у випадках, передбачених законом.

8. Транспортні засоби для перевезення харчових продуктів повинні мати санітарний паспорт, бути чистими, у справному стані.

10. Суб¢єкт господарювання повинен мати санітарні правила, зареєстрований санітарний журнал, особисті медичні книжки працівників, асортиментний перелік товарів.

11. Усі харчові продукти і продовольча сировина в суб¢єкта господарювання повинні бути з документами, наявність яких передбачена чинними нормативно-правовими актами.

14. Реалізація харчових продуктів на підприємствах роздрібної торгівлі дозволяється тільки протягом термінів їх придатності до споживання, що визначені нормативними документами для певних видів продуктів.

17. Покупець має право перевірити точність ваги відпущеного товару.

18. У разі придбання покупцем неякісних продовольчих товарів продавець зобов¢язаний замінити їх на якісні товари або повернути покупцю сплачені ним гроші.


Читайте також:

  1. II. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ.
  2. Білковий обмін: загальні відомості
  3. Вальниці ковзання. Загальні відомості
  4. Вимір дохідності та загальні підходи до оцінки ефективності управління інвестиційним портфелем.
  5. ВИМОГИ ДО ОБ'ЄМНО-ПЛАНУВАЛЬНИХ РІШЕНЬ ГАРАЖІВ Загальні вимоги
  6. Власні і загальні іменники як лексико-граматичні розряди за специфікою виявлення категорії числа
  7. Встановлення заземлень. Загальні вимоги.
  8. Вступ. Загальні відомості про ідентифікацію.
  9. Вступ. Загальні питання охорони праці
  10. Грошові, загальні доходи та сукупні ресурси
  11. Для методики нав­чання іноземних мов важливі такі положення.
  12. До числа найзагальніших функцій демократії можна віднести такі.




Переглядів: 527

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Правила торговельного обслуговування населення. | Крупи, макаронні вироби, борошно.

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.004 сек.