При досліджені круп’яних подушечок «Золоте зерно», «START» та «ВХС» були зроблені наступні висновки:
– проведено літературний огляд ринку та виробництва сухих сніданків в Україні;
– проведено аналіз асортименту круп’яних подушечок, які реалізуються в роздрібній торговельній мережі м. Одеси;
– вибрано зразки для дослідження якості круп’яних подушечок;
– при аналізі маркування круп’яних подушечок виявлено, що всі дані маркування на упаковці відповідають умовам;
– проведено дослідження круп’яних подушечок за органолептичними показниками, наведеними в нормативному документі, за яким була виготовлена продукція. Зразки мають добре виражений зовнішній вигляд, відповідний смак, запах, колір та структуру.
– проведено дослідження круп’яних подушечок за фізико-хімічними показниками, наведеними в нормативному документі, за якими була виготовлена продукція. Дослідні зразки за всіма показниками відповідають вимогам стандарту.
– порівняно всі показники дослідних зразків кукурудзяних паличок зі стандартом на цю продукцію (ДСТУ 2903:2005). За органолептичними показниками найкращим виявилися круп’яних подушечок «ВХС», так як вони мали більше позитивних характеристик. За результатами фізико-хімічних досліджень було виявлено, що всі зразки за всіма показниками відповідають вимогам ДСТУ 2903:2005.