Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Тестовий контроль

1. Ефективність роботи відділу вище суми ефективності кожного фахівця за рахунок дії:

а) закону конкуренції;

б) закону пропорційності;

в) закону ефекту масштабу виробництва;

г) закону синергії.

2. Кожен компонент системи може розглядатись як підсистема більш глобальної системи – це властивість:

а) цілісності;

б) структурності;

в) ієрархічності;

г) спадковості.

3. До загальних підходів формування потенціалу підприємства відносять:

а) системний, нормативний, відтворювальний, ситуаційний підходи;

б) логістичний, структурний, поведінковий, динамічний підходи;

в) функціональний, адміністративний, комплексний, соціальний підходи;

г) інноваційний, нормативний, управлінський, системний підходи.

4. Підхід до формування потенціалу підприємства, при реалізації якого виникає необхідність всебічного обліку різних аспектів функціонування підприємства:

а) системний;

б) функціональний;

в) структурний;

г) комплексний.

5. Підвищення ефективності сукупного потенціалу за рахунок підвищення ефективності людських ресурсів – основна мета:

а) ситуаційного підходу;

б) адміністративного підходу;

в) оптимізаційного підходу;

г) поведінкового підходу.

6. Результатом формування маркетингового (ринкового) потенціалу підприємства виступає:

а) потенційний обсяг чистого прибутку підприємства;

б) потенційний обсяг продажів;

в) потенційний обсяг виробництва продукції;

г) обсяг фінансових ресурсів, авансованих в інвестиційну, фінансову і господарську діяльність підприємства.

7. До зовнішніх факторів формування потенціалу підприємства відносять:

а) економічні, соціальні, політичні, юридичні умови, конкуренцію на ринку ресурсів, конкуренцію безпосередньо в галузі;

б) стратегію підприємства, політичні та економічні умови;

в) принципи організації та веденні бізнесу, конкуренцію на ринку ресурсів, конкуренцію безпосередньо в галузі;

г) досвід і навички менеджерів, соціальні та юридичні умови.

8. До внутрішніх факторів формування потенціалу підприємства відносять:

а) стратегію підприємства, досвід і навички менеджерів, принципи організації та ведення бізнесу, моральні цінності та амбіції керівників;

б) конкуренцію на ринку ресурсів, конкуренцію безпосередньо в галузі, досвід і навички менеджерів, юридичні умови;

в) економічні, соціальні, політичні, юридичні умови, конкуренцію на ринку ресурсів, конкуренцію безпосередньо в галузі;

9. Найбільш важливими принципами формування потенціалу підприємств АПК є:

а) екологічність та екологобезпечність, технологічність, надійність, універсальність і комфортність технічних засобів, економічність та енергоекономність, відповідність вимогам комплексної механізації, автоматизації та комп’ютеризації виробничих процесів у всіх ланках АПК;

б) економічність та енергоекономність, відповідність вимогам комплексної механізації, автоматизації та комп’ютеризації виробничих процесів у всіх ланках АПК, велика ресурсоємність виробництва, екологічність та екологобезпечність;

в) екологічність та екологобезпечність, технологічність, надійність, універсальність і комфортність технічних засобів, економічність та енергоекономність, дефіцит матеріально-технічних ресурсів;

г) усі перераховані вище.

10. Властивість цілісності систем означає:

а) первинність цілого, яке можна поділяти на компоненти;

б) первинність компонентів, з яких складається єдине ціле;

в) тотожність властивостей системи сумі властивостей її компонентів;

г) неможливість розчленовування цілого на окремі складові частини.

11. Економія ресурсів споживача за рахунок підвищення якості – пріоритетний напрямок … підходу до формування потенціалу підприємства:

а) маркетингового;

б) системного;

в) поведінкового;

г) ситуаційного.

12. Елементами відтворювального підходу до формування потенціалу є:

а) застосування випереджальної бази порівняння показників;

б) забезпечення технічної й інформаційної сумісності елементів потенціалу;

в) розробка нормативів по окремих елементах потенціалу;

г) підвищення якості продукції відповідно з вимогами споживачів.


Читайте також:

  1. I. Аналіз контрольної роботи.
  2. I. Контроль исходного уровня знаний, используя тестовые задания исходного уровня знаний.
  3. I. Контроль исходного уровня знаний, используя тестовые задания.
  4. I. Контроль і закріплення знань учнів
  5. I. Контроль, корекція та закріплення знань.
  6. I. Контроль, корекція та закріплення знань.
  7. I. Контроль, корекція та закріплення знань.
  8. I. Контроль, корекція та закріплення знань.
  9. I. Контроль, корекція та закріплення знань.
  10. I. Контроль, корекція та закріплення знань.
  11. I. Контроль, корекція та закріплення знань.
  12. III. Контроль знань




Переглядів: 492

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Методичні вказівки до розв’язання задач № 1.1, № 1.2 | Тема 3. Особливості формування виробничого потенціалу підприємства

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.004 сек.