Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Основні завдання, принципи та функції КСУЯП

Тема 5. Методичні основи розробки комплексної системи управління якістю сільськогосподарської продукції

1. Основні завдання, принципи та функції КСУЯП

2. Стандартизація в системі управління якістю праці і продукції

3. Контроль за якістю праці і продукції

4. Підтвердження відповідності систем якості

Важливою спробою привернути увагу керівників до проблеми якості продукції та праці стало розповсюдження в межах всього колишнього СРСР комплексних систем управління якістю продукції (КСУЯ). Вперше ця система була застосована на початку 70-х років на декількох підприємствах міста Львів. Система базувалась на необхідності обліку всіх стадій життєвого циклу продукції.

Комплексна система управління якістю праці і продукції (КСУЯП) – це регламентована нормативними документами сукупність взаємопов’язаних організаційних, технічних, економічних, соціальних та ідеологічних заходів, методів і засобів, спрямованих на забезпечення, підтримку і встановлення необхідного рівня продукції при її розробці, виготовленні, експлуатації чи споживанні.

У комплексній системі управління якістю продукції в сільському господарстві передбачались перспективні рівні конкретних показників якості та способи їх досягнення з подальшим підтриманням та регулюванням. У систему входили як основні елементи – планування, стандартизація, матеріально-технічне забезпечення, стимулювання якості, її інформаційне та ідеологічне забезпечення.

КСУЯП ґрунтується на наступних принципах:

1. ) єдність управління якістю продукції на усіх рівнях;

2. ) безперервність управління якістю продукції на усіх стадіях її життєвого циклу;

3. ) комплексності управління, що передбачає розробку і виконання сукупності організаційних, технічних, економічних, соціальних заходів;

4. ) активному використанні передових форм і методів організації виробництва, усіх двигунів економічного, матеріального і морального стимулювання;

5. ) застосування нормативних документів для координації взаємодії усіх підрозділів системи.

Основні завдання КСУЯП:

1. Систематичне вивчення досягнень науки і передового досвіду;

2. Розробка заходів щодо забезпечення і підтримання належного рівня якості

3. Організація контролю технологічного процесу і оцінка якості праці виконавців робіт на усіх етапах виробництва

4. Облік результатів контролю і аналіз усіх факторів, які впливають на якість, і на їхній основі планування якості та розробка необхідних заходів

5. Забезпечення належного рівня культури виробництва на усіх його етапах

6. Проведення виховної роботи, днів якості, конференцій з якості, використання засобів агітації, використання усіх методів заохочення


Читайте також:

  1. II. Основні закономірності ходу і розгалуження судин великого і малого кіл кровообігу
  2. Аграрна політика як складова економічної політики держави. Сут­ність і принципи аграрної політики
  3. Адвокатура в Україні: основні завдання і функції
  4. Алгоритм знаходження ДДНФ (ДКНФ) для даної булевої функції
  5. Але відмінні від значення функції в точці або значення не існує, то точка називається точкою усувного розриву функції .
  6. Амортизація основних засобів, основні методи амортизації
  7. Аналіз коефіцієнтів цільової функції
  8. Антикорупційні принципи
  9. Артеріальний пульс, основні параметри
  10. АРХІВНЕ ОПИСУВАННЯ: ПОНЯТТЯ, ВИДИ, ПРИНЦИПИ І МЕТОДИ
  11. АРХІВНІ ДОВІДНИКИ В СИСТЕМІ НДА: ФУНКЦІЇ ТА СТРУКТУРА
  12. Асимптоти графіка функції




Переглядів: 1237

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Методики розрахунку вартості землі | Стандартизація в системі управління якістю праці і продукції

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.003 сек.