МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів Контакти
Тлумачний словник |
|
|||||||
Основні завдання, принципи та функції КСУЯПТема 5. Методичні основи розробки комплексної системи управління якістю сільськогосподарської продукції 1. Основні завдання, принципи та функції КСУЯП 2. Стандартизація в системі управління якістю праці і продукції 3. Контроль за якістю праці і продукції 4. Підтвердження відповідності систем якості Важливою спробою привернути увагу керівників до проблеми якості продукції та праці стало розповсюдження в межах всього колишнього СРСР комплексних систем управління якістю продукції (КСУЯ). Вперше ця система була застосована на початку 70-х років на декількох підприємствах міста Львів. Система базувалась на необхідності обліку всіх стадій життєвого циклу продукції. Комплексна система управління якістю праці і продукції (КСУЯП) – це регламентована нормативними документами сукупність взаємопов’язаних організаційних, технічних, економічних, соціальних та ідеологічних заходів, методів і засобів, спрямованих на забезпечення, підтримку і встановлення необхідного рівня продукції при її розробці, виготовленні, експлуатації чи споживанні. У комплексній системі управління якістю продукції в сільському господарстві передбачались перспективні рівні конкретних показників якості та способи їх досягнення з подальшим підтриманням та регулюванням. У систему входили як основні елементи – планування, стандартизація, матеріально-технічне забезпечення, стимулювання якості, її інформаційне та ідеологічне забезпечення. КСУЯП ґрунтується на наступних принципах: 1. ) єдність управління якістю продукції на усіх рівнях; 2. ) безперервність управління якістю продукції на усіх стадіях її життєвого циклу; 3. ) комплексності управління, що передбачає розробку і виконання сукупності організаційних, технічних, економічних, соціальних заходів; 4. ) активному використанні передових форм і методів організації виробництва, усіх двигунів економічного, матеріального і морального стимулювання; 5. ) застосування нормативних документів для координації взаємодії усіх підрозділів системи. Основні завдання КСУЯП: 1. Систематичне вивчення досягнень науки і передового досвіду; 2. Розробка заходів щодо забезпечення і підтримання належного рівня якості 3. Організація контролю технологічного процесу і оцінка якості праці виконавців робіт на усіх етапах виробництва 4. Облік результатів контролю і аналіз усіх факторів, які впливають на якість, і на їхній основі планування якості та розробка необхідних заходів 5. Забезпечення належного рівня культури виробництва на усіх його етапах 6. Проведення виховної роботи, днів якості, конференцій з якості, використання засобів агітації, використання усіх методів заохочення Читайте також:
|
||||||||
|