Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






ВИРОБНИЦТВО ЦУКРУ

Цукор – це біла кристалічна речовина, яка складається переважно з сахарози.

Цукор-пісок – вміст сахарози – 99-75%.

Цукр-рафінад – 99,9%.

Сахароза має здатність гідролізуватись до інвертного цукру – суміш глюкози і фруктози. Добре розчинна у воді, дає насичений розчин при насиченні сахарози 75%, сировина – виноградний цукор, цукровий буряк, тростина – сахарози 12-15%, в буряках – 15-22%.

Переробка буряків відбувається під час збирання урожаю, 50-60% закладається на зберігання 5-6 місяців. За 150 діб вміст цукру зменшується на 90%.

 

Принципова схема виробництва цукру-піску

Буряки з поля

 
 


Листя

 

Вага

 
 


Отр. стружки


Дифузія

 
 

 


Підігрів у ришофері

 
 

 


Попередня дифікація

 
 

 


Остаточна дифікація

 
 

 


Перша сатурація

 
 

 


Відстійники

 
 

 


Вакуумування

 
 

 


Фільтрувальний бруд

 
 

 


ІІ сатурація

 
 

 


Фільтрація

 
 

 


І сульфітація

 


Випарка

 
 

 


ІІ сульфітація

 
 

 


Фільтрація

 

 

Центрифугування

 
 

 


Вакуумвипарка

І продукту

 

 

Вакуумвипарка

ІІ продукту

 
 

 


Кристалізація

 
 

 


Центрифугування

 
 

 


Патока

 
 

 


Жовтий цукор

 
 

 


Сушка

 
 

 


Упаковка

 

Склад

 

Буряки з поля доставляють у бурячне відділення цукрозаводу, звідти вони механічним підйомником подаються на миття, яке проходить за принципом протитоку (чиста Н2О зустрічає найчистіші буряки), потім буряки проходять через електромагнітний сепаратор, далі через автоматичні ваги поступають на різальну машину.

Витрати води на миття складають – 50% маси буряків. Тривалість обертання валу 14-20 обертів за 1 хв.

Дифузія – отримання соку із стружки.

За структурою протоплазма клітини є напівпроникною оболонкою через яку може вільно проникати Н2О з клітини, але не цукри тому бурякова стружка холодній воді не віддвсть речовини, що містяться у клітковому соці. Для того, щоб заставити речовини кліткового соку (сахарозу) перейти у розчин необхідно викликати коагуляцію білку. Тобто прогріти стружку до 65о і вище у відповідності з дифузією цей процес – дифундування – буде продовжуватись до тих пір поки концентрація кліткового соку буде більшою за концентрацією зовнішнього розчину. Це здійснюється або на безперервно діючих дифузійних апаратах або у дифузійній батареї сік, що вийшов з дифузійного апарату це темно забарвлена рідина з зарактерним запахом, мутна з частинками денатурованого білка та стружки.


Читайте також:

  1. Аграрне виробництво і його особливості
  2. Акти за формою Н – 5, Н – 1 та НПВ. Нещасні випадки пов’язані з виробництвом і не пов’язані з виробництвом.
  3. Аналіз загальної суми витрат на виробництво продукції.
  4. Аудит витрат на виробництво продукції, виконання робіт, надання послуг
  5. Баланс цукру в Україні за 2003/04 – 2005/06 МР та прогноз на 2006/07 МР, тис. т
  6. Безчавунне виробництво сталі
  7. Біотехнологічне виробництво незамінних амінокислот
  8. Бітехнологічне виробництво ферментних препаратів
  9. Величина доходу від використання праці, землі й капіталу визначається величиною їхнього граничного внеску у виробництво певних товарів чи послуг.
  10. Виробництво
  11. Виробництво автомобілів світовими автомобільними компаніями за 2010 рік
  12. Виробництво білків одноклітинних організмів




Переглядів: 544

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Розведення чистої культури дріжджів | Виробництво цукру-рафінаду

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.007 сек.