МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів
Контакти
Тлумачний словник Авто Автоматизація Архітектура Астрономія Аудит Біологія Будівництво Бухгалтерія Винахідництво Виробництво Військова справа Генетика Географія Геологія Господарство Держава Дім Екологія Економетрика Економіка Електроніка Журналістика та ЗМІ Зв'язок Іноземні мови Інформатика Історія Комп'ютери Креслення Кулінарія Культура Лексикологія Література Логіка Маркетинг Математика Машинобудування Медицина Менеджмент Метали і Зварювання Механіка Мистецтво Музика Населення Освіта Охорона безпеки життя Охорона Праці Педагогіка Політика Право Програмування Промисловість Психологія Радіо Регилия Соціологія Спорт Стандартизація Технології Торгівля Туризм Фізика Фізіологія Філософія Фінанси Хімія Юриспунденкция |
|
|||||||||||||||||||||||||
Т е с т и1. Ретельність розробки планів сприяє: а) збільшенню потреби в ресурсах, зменшення потреби часу та зниження якості роботи; б) полегшенню виконання плану, зменшенню потреби в ресурсах, часі, покращенню якості роботи; в) збільшення витрат щодо коштів та часу.
2. До відносних показників плану відносять: а) показники у вартісному вимірнику; б)показники в натуральному вимірнику; в)показники, виражені у відсотках та коефіцієнтах.
3. Які товарні запаси використовуються для розрахунку товарообертання: а) поточні товарні запаси; б)середні товарні запаси; в)запаси на кінець періоду.
4. Як зміниться товарообертання, якщо продаж товарів збільшиться, а товарні запаси скоротяться: а) прискориться; б) сповільниться; в) залишиться без зміни. 5. Які показники необхідні для розрахунку нормативу товарних запасів, якщо відома норма запасів: а) запаси на початок періоду; б) середньоденний товарообіг; в) фактичний товарообіг звітного періоду.
6. Економіко-статистичний метод нормування товарних запасів базується на підставі: а) вивчення рівня товарних запасів, який склався за минулі періоди з урахуванням впливу окремих чинників на швидкість обігу товарів; б) використання апарату математичної статистики; в) визначення трьох елементів запасу.
7. Розрахунок товарних нормативів з визначенням робочого запасу, запасу поповнення та гарантійного запасу здійснюється при використанні: а) методу експертних оцінок; б)економіко-математичного методу; в)методу техніко-економічних розрахунків.
8. Для визначення першої частини торгового запасу щодо кожної групи товарів встановлюється: а) кількість асортиментних різновидів та середню ціну одиниці товару; б) кількість асортиментних різновидів та частоту завозу товару; в)середня ціна одиниці товарів та комплектність поставок.
9. Друга частина торгового запасу встановлюється щодо кожної групи товарів виходячи із: а) кількості асортиментних різновидів; б) частоти завозу, яка характеризує періодичність надходження товарів; в)середньоденного товарообігу підприємства.
10. Методика розрахунку норми товарних запасів: а) Ндн = Зроб + Зпопов + Г; б) Ндн = Зроб + Зпопов - В; в) Ндн = В + Зроб + Зпопов + Г .
Завдання для індивідуальної роботи студентів
1. Розрахувати норму товарних запасів щодо кондитерських виробів виходячи з того, що: - товарообіг кварталу планується у розмірі – 160,0 тис. грн. - кількість асортиментних різновидів – 40 - середня вартість однієї різновидності – 6,5 грн. - частота завозу кондитерських виробів – 5 днів - час на приймання та підготовку до продажу – 0,5 дня - гарантійний запас 35,0% торгового запасу 2. Розрахувати норматив товарних запасів у цілому по магазину згідно даних таблиці.
3. Визначити норму ковбасних виробів в днях та в сумі, якщо в магазині щоденно є в продажу 4 види ковбасних виробів по середній ціні 10,0 грн. Середньоденна реалізація ковбасних виробів планується у розмірі 150,0 грн.. Даний товар надходить на підприємства один раз у 3 дні по 3 різновидів у кожній партії. Гарантійний запас буде складати 1,5 дня. Час на підготовку товарів до продажу 0,5 дня. 4. Підприємством “Бруклін” заплановано продати у наступному році 6 тис. других блюд. Скласти продуктовий баланс на рибу на планує мий рік, якщо середня норма витрат риби на одне блюдо 0,1 кг. Норма запасу риби 3 доби. Питома вага сировини четвертого кварталу в загальних витратах 28%. На перше грудня поточного року залишок риби складає 30 кг. По плану в грудні надходження 45 кг риби, очікувані витрати в грудні 50 кг. Середня ціна за 1 кг 6 грн.
ЛЕКЦІЯ №
|
||||||||||||||||||||||||||
|