Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Т е с т и

1. Ретельність розробки планів сприяє:

а) збільшенню потреби в ресурсах, зменшення потреби часу та зниження якості роботи;

б) полегшенню виконання плану, зменшенню потреби в ресурсах, часі, покращенню якості роботи;

в) збільшення витрат щодо коштів та часу.

 

2. До відносних показників плану відносять:

а) показники у вартісному вимірнику;

б)показники в натуральному вимірнику;

в)показники, виражені у відсотках та коефіцієнтах.

 

3. Які товарні запаси використовуються для розрахунку товарообертання:

а) поточні товарні запаси;

б)середні товарні запаси;

в)запаси на кінець періоду.

 

4. Як зміниться товарообертання, якщо продаж товарів збільшиться, а товарні запаси скоротяться:

а) прискориться;

б) сповільниться;

в) залишиться без зміни.

5. Які показники необхідні для розрахунку нормативу товарних запасів, якщо відома норма запасів:

а) запаси на початок періоду;

б) середньоденний товарообіг;

в) фактичний товарообіг звітного періоду.

 

6. Економіко-статистичний метод нормування товарних запасів базується на підставі:

а) вивчення рівня товарних запасів, який склався за минулі періоди з урахуванням впливу окремих чинників на швидкість обігу товарів;

б) використання апарату математичної статистики;

в) визначення трьох елементів запасу.

 

7. Розрахунок товарних нормативів з визначенням робочого запасу, запасу поповнення та гарантійного запасу здійснюється при використанні:

а) методу експертних оцінок;

б)економіко-математичного методу;

в)методу техніко-економічних розрахунків.

 

8. Для визначення першої частини торгового запасу щодо кожної групи товарів встановлюється:

а) кількість асортиментних різновидів та середню ціну одиниці товару;

б) кількість асортиментних різновидів та частоту завозу товару;

в)середня ціна одиниці товарів та комплектність поставок.

 

9. Друга частина торгового запасу встановлюється щодо кожної групи товарів виходячи із:

а) кількості асортиментних різновидів;

б) частоти завозу, яка характеризує періодичність надходження товарів;

в)середньоденного товарообігу підприємства.

 

10. Методика розрахунку норми товарних запасів:

а) Ндн = Зроб + Зпопов + Г;

б) Ндн = Зроб + Зпопов - В;

в) Ндн = В + Зроб + Зпопов + Г .

 

Завдання для індивідуальної роботи студентів

 

1. Розрахувати норму товарних запасів щодо кондитерських виробів виходячи з того, що:

- товарообіг кварталу планується у розмірі – 160,0 тис. грн.

- кількість асортиментних різновидів – 40

- середня вартість однієї різновидності – 6,5 грн.

- частота завозу кондитерських виробів – 5 днів

- час на приймання та підготовку до продажу – 0,5 дня

- гарантійний запас 35,0% торгового запасу

2. Розрахувати норматив товарних запасів у цілому по магазину згідно даних таблиці.

  Товарні групи План товарообігу кварталу, тис. грн. Середньо- денний товарообіг, тис. грн. Норма товарних запасів, дні Норма- тив товар- них запасів
  1. 2. 3. 4. 5. 6. 7.   М’ясо і птиця Ковбасні вироби Масло тваринне Молочна продукція Кондитерські вироби Крупи Інші товари   117,0 80,9 9,2 69,8 53,2 45,0 137,7       17,5 14,6    
  Всього     8,0  

 

3. Визначити норму ковбасних виробів в днях та в сумі, якщо в магазині щоденно є в продажу 4 види ковбасних виробів по середній ціні 10,0 грн.

Середньоденна реалізація ковбасних виробів планується у розмірі 150,0 грн..

Даний товар надходить на підприємства один раз у 3 дні по 3 різновидів у кожній партії.

Гарантійний запас буде складати 1,5 дня.

Час на підготовку товарів до продажу 0,5 дня.

4. Підприємством “Бруклін” заплановано продати у наступному році 6 тис. других блюд. Скласти продуктовий баланс на рибу на планує мий рік, якщо середня норма витрат риби на одне блюдо 0,1 кг. Норма запасу риби 3 доби. Питома вага сировини четвертого кварталу в загальних витратах 28%. На перше грудня поточного року залишок риби складає 30 кг. По плану в грудні надходження 45 кг риби, очікувані витрати в грудні 50 кг. Середня ціна за 1 кг 6 грн.

 

ЛЕКЦІЯ №

 




Переглядів: 440

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Питання ДЛЯ самоконтролю знань | Питання ДЛЯ самоконтролю знань

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.052 сек.