Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах

27 грудня 2018 року в Антикризовому центрі в Києві відбувся брифінг програми «Жінки України в ООН». На ньому був представлений проект діяльності жіночого представництва МЗС України в Організації Об’єднаних Націй. Заява в ООН щодо необхідності «гендерного балансу» в українській владі була підготовлена доволі серйозно. Але за відсутності розуміння сутності гендерної ідеології. Що показало спілкування в соціальній мережі «Фейсбук» за день до того.

Напередодні я випадково знайшла на сторінці заяву «Жінок України в ООН» і написала до неї коментар про те, що гендер ніяк не вирішує проблеми українського жіноцтва. «Гендерний дисбаланс при владі в Україні вирішується шляхом не приходу до влади жінок, а шляхом перетворення чоловіків на жінок. Гендерний баланс, поняття, яке використовується у цьому звіті, не має нічого спільного з жінками, а пов’язане з трансгендерами. Іншими словами, українські жінки в ООН закликають проводити до влади ЛГБТІК. Проблема жінок цим не вирішується».

Після цього мого коментаря представниці «Жінок України в ООН», не вживаючи аргументів на підтримку своєї гендерної теорії, почали агресивно критикувати мене, мою особистість, мій професійний рівень, мою людськість, мій соціальний статус та мою можливість заробляти гроші. Емоційно, без знання будь-якої етики спілкування (а в даному випадку, оскільки вони є представниками державної влади, - етики ділового спілкування), - жінки всіляко принижували мою людську гідність. Зрештою назвали мене «неживим ботом».

Але найбільше мене вразили висловлювання Світлани Саламатової, координатора проекту «Українські жінки в ООН», віце-президента The Institute of Cultural Affairs International. Відкинувши будь-яку культуру та повагу до опонента, вона (геть не знаючи мене!) назвала мене «нещасною людиною», якій «пофіг усе що відбувається навколо», підстава моєї думки – «ніщо», а моя біда – «це нестача коштів» і мені «все одно із якого істочнику їх отримувати».

Вражає не лише очевидне незнання предмету дискусії – гендерне питання. Його представниці українського жіноцтва в ООН геть не торкалися. Але обурює відкрите принижувальне ставлення до опонента дискусії з боку представників влади. Їхня бундючність та зверхність є виразником відчуття безкарності й всевладності.

Україна вже давно стала незалежною, давно вийшла з радянської системи, що продукувала страх до начальства та «мовчання ягнят». Ми пережили багато потрясінь, революцій, тепер переживаємо війну. Ми, звичайні українці, маємо повне право на гідне ставлення до своєї особи з боку  чиновника незалежно від рангу.

У розвинутих європейських країнах жорстко слідкують за риторикою представників влади. За принизливі висловлювання у соціальних мережах чиновники позбавляються місця роботи, як мінімум отримують догани.

Я вимагаю офіційних вибачень від Світлани Саламатової та «Жінок України в ООН»!

Олеся Горгота, кандидат філософських наук, спеціаліст з «Правознавства», громадська діячка, членкиня Всеукраїнського жіночого руху «За вільну Україну!»

Скан переписки:

Переглядів: 32540

Повернутися до змісту: Новини освіти і науки

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.