Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Кава та напої, що її замінюють

Каву виробляють з давна так як вона бадьорить завдяки вмісту кофеїну, але кава дуже дорогий продукт тому виготовляють напої з різних злакових та іншої сировини, які її заміняють їх наз кавові напої . також виробляють велику к-ть кавових напоях які мають великий вміст натуральної кави.

Натуральна кава

Продукт отриманий обробленням кавових зерен. Натуральну обжарену каву випускають у вигляді зерен по видам і сортам, в розмеленому виді. Якість кави оцінюють пот зовнішньому виді, масі 1000зерен ,к-ті зерен в 1л ,кольору ,смаку, вологості, к-ть недоброякісних зерен ,вміст золи, екстрактивність.

Аромат кави обумовлюється комплексом ефірних масел, летких з*єднань які під час обжарення утворюються.

Технологічна схема виробництва

зерна сирої кави очищають на сепараторі-1- збирають в бунккер-2- збирають в збиральний бункер -3- посортам та видам ,обжарюють зерна в обжар. Барабанах -4- до Т40-45 °С. інспектують на транспортері -5- очищюють на сепараторі-6-.

Зерна розмелюють на валкових станках -7- продукт розмолу просіюють на просівачі -8-.

Цикорій інспектуюють на стрічкових транспортерах -10- обжар в апараті-11- інспектують на транспортері-12- розмелюють на станках-13- розсіюють -14-. Продукт помелу цикорію і кави змішують 4:1 -15- суміш фасують на автоматі -16-. Упаковують на столі-17- зерна кави фасують на автоматі -9-.

Процес очистки

Сирі зерна просіюють та видаляють метало-магнітні домішки . використовують штамповані сита з діаметром отворів 12мм:

Сортувальне – 12мм

Приймальне – 8мм

Контрольне, сходове -8мм

Зерна забруднені мінеральними домішками(пил, камінці) та органічні(листя, гілки, і т.д.). роботу сепаратора контролюють відбором проб .

Обжарка

Це найскладніша операція від неї залежить смак, аромат, під час обжарювання проходить хімічні зміни зерна більшості в об*ємі зменьшується. Розкладаються цукри, клітковина, та інші органічні речовини.

Цукор карамелізується з утворенням карамелену(дає коричневе забарвлення), клітковина перетворюється на оцтову та інші органічні кислоти та утворює оцтову. Жир (складає олеїнову к-ти 10-13%)зміни мало або частково з утворенням акролеїну і зменьшують к-ть. Смак кави обумовлюється вмістом кавової та ханної к-ти. Важливим моментом – утворення нікотинової к-ти і вмістом РР. вона легко розчиняється у воді і завжди присутня в кавових екстрактах ,кофеїн в процесі обжарки майже не розкладається

Процес обжарювання здійснюєтьбся в різних апаратах:

Складається із барабана, який ізолюєв кожух рід яким розташовані ще 1 барабан для охолодження з*єднаний між собою трубопроводами ,де встановлюють шибера в загрузочну воронку та воронку для подачі топочних газів.

Процес обжарення: кавові зерна загружають через воронку барабану попередньо нагрівають протягом 10-15хв. Підсосом холодного повітря. Загрузка прододить під час обертання барабану. Зерна через трубопровід поступають через охолоджувальний барабан. Продуктивність якого 140кг/год

Т топочних газів – 700-800°С

Т продукту в кінці 180-200°С

Час процесу 45-60хв.




Переглядів: 670

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Сухі сніданки | ХК картопле продукти

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.003 сек.