Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Десять заповідей кухаря

ЗАПОВІДЬ ПЕРША: Усе починається із закупівлі. Caмe тоді вирішується, які продукти ви принесете додому. Вони мають бути бездоганні. М'ясо - тварин, яких відгодовували натуральними продуктами; овочі - за сезоном, ароматні; вершки, молоко, масло, яйця і т.ін. - свіжі.

ЗАПОВІДЬ ДРУГА: Кожній страві - свій сезон! Полуниці або спаржу можна купити і взимку, але це не їхня пора. Натуральні продукти треба подавати до столу за сезоном, тоді їхня якість найкраща.

ЗАПОВІДЬ ТРЕТЯ: Свіжість - передусім! Це однаково стосується і овочів, і фруктів, і м'яса, і риби, і птиці. Адже із зів'ялих овочів, несвіжої риби чи курки навіть найкращий кухар не створить дива.

ЗАПОВІДЬ ЧЕТВЕРТА: Користуйтеся сучасною кухонною технікою! Вам потрібен, насамперед, гарний кухонний комбайн з міксером і м'ясорубкою. І ще не забудьте: каструлі, горщики та сковорідки мають бути з товстим дном, щоб тепло розподілялося рівномірно.

ЗАПОВІДЬ П'ЯТА: Готуйте уважно! Високоякісні продукти потребують особливого догляду: якщо їх готувати ретельно вони збережуть смак, вітаміни, мінеральні речовини і свіжість. М'ясо буде ніжним, птиця й риба - м'якими, а овочі - хрусткими.

ЗАПОВІДЬ ШОСТА: Обачно з жиром! Добра кухня - це не дієтична кухня! В ній є місце для масла, олії та інших жирів. Вони роблять страву ароматною і смачною. Проте користуйтеся жирами розважливо, дозуйте помірно.

ЗАПОВІДЬ СЬОМА: Соус - лише для смаку! Густі гострі борошняні соуси відійшли в минуле. Соус не повинен заміняти м'ясо. Нові соуси легкі й присмачують страву. Замість борошна тепер використовують вершки. І обмаль жиру.

ЗАПОВІДЬ ВОСЬМА: Небагато, але смачно! Порції не повинні бути великі, а тарілки переповнені. Але з-за столу ви маєте виходити не голодними! Страви нової кухні не містять нічого зайвого і вгамовують голод, даючи насолоду.

ЗАПОВІДЬ ДЕВ'ЯТА: Очі теж їдять! Раніше їжу намагалися прикрасити химерно, наприклад, кружельцями консервованих ананасів. Нині підхід інший: все, що є в тарілці, має бути не тільки їстівним, але й присмачувати страву.

ЗАПОВІДЬ ДЕСЯТА: Експериментуйте. Пробуйте. Дайте волю своїй куховарській фантазії. Проте за однієї умови: не готуйте, не покуштувавши. Страви мають доповнювати одна одну.

&Reading

[2] A Housewife’s Day

Look carefully below at the different things that can be made in the kitchen. Why it should be me that goes out to work: an extract from the diary of a frustrated and indecisive housewife or husband.

08.30 'Bye, bye. Have a nice day! ... Now what can I do for their dinner today? Somethingsimple butnourishing, tasty but not too'hot'orspicy, not tooexotic but not tooplain. ... I've got a feweggs;I could give them to thempoached -ontoast -orscramble them, orfry them, or ... no, they don't likeboiled eggs. I suppose I could make anomelette ... or asoufflé - they'd like that. The trouble is, my soufflés neverrise. Besides, I'd really been planning to use those eggs in acake - a nicevanilla sponge. I've got lotsofflour, butter, sugar, vanilla essence andicing sugar to dust it; and for afilling I could use those blackcurrants from the garden. Lovely!  
11.00 Then again, those blackcurrants are so nice andfresh, it seems a pity to put them in a cake. Better to have themraw after dinner. Or perhaps I ought tostew them; they'll probably need a bit of sweetening. I could put them into afruit salad, or perhaps a trifle - we haven't had one for a long time. ... But I did say that I was going tobottle them this year,preserve them, ormake jamwith them; you can even makechutney from blackcurrants.
12.30 This is not helping towards dinner. Concentrate! ... How about a blackcurranttart fordessert? Thepastry would be no problem; puff pastry, perhaps, I can manage that. I could make aflan - that would make a nice change. And while I'm making pastry for the base of the flan, I might as well double the amounts and use the rest for a fewsavoury vol-au-vents and perhaps around of shortbread. If there's any left over, I could always use it up on somebiscuitsormacaroons - the kids would love that. In fact, I could really go to town and make aquiche for all of us, or fishandchips - basicpancake batter, nothing to it, really.
14.30 No, I've got it! Forget the flan. A meat pie! A gigantic meatpasty,perhaps. I've got some beef in the freezer, and some kidneys.Steakandkidney pie. ... It's not their favourite, of course. They often say they prefer their meatroast. But that meat's no good for roasting. I couldbraise it, I suppose, but that takes such a long time. ... I could mince it and then ... No. Perhaps if I made it into astew - a big casserole; that's easy enough. ... But if I don't dopastry, I'll have to cook some potatoes.Roast potatoes wouldn't go.Jacket potatoesare easiest, but the ones I've got are so small. We've had them boiled for the past five nights. They can't stand themmashedorcreamed.Croquettes would take me all afternoon.Chips don't really go with stew. ... Unless I change the stew tokebabs. ... No. Perhaps I'd better try andbake those little ones after all.
16.30 Come to think of it, I've got all I need to do some realbaking:flour – plain andself-raising — and yeast for thedough. They'd appreciate someoven-warm bread. I could manage a fewbunsorscones, and they love those little croissant-typerolls I make for their birthdays. If they have some nice bread, they probably won't want more than asoup to go with it - a thick vegetable soup - that's it. I've got some carrots to go in and one or two otheringredients.Though I must say I prefer carrotsraw,shreddedinasalad... . In fact, a salad wouldn't be a bad idea. I've gotoil,vinegarandmustard for adressing. Talking of mustard, why don't I ...
17.30 Oh hello. Have a nice day? What would you say to a nice Chinesetakeaway this evening?'

Читайте також:

  1. Десять заповідей для того, хто хоче перетворити мрію в реальність
  2. Десять постулатів аудиту
  3. Десять факторів стратегічного планування




Переглядів: 754

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
 | Exercise 19

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.016 сек.