Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Бутерброди з ковбасою

Бутерброди з маслом

Масло — 15, хліб — ЗО. Вихід-15.

Масло нарізати тоненькими кусочка-viй різної форми так, щоб воно покрива-Іо більшу частину скибочки хліба, при­красити зеленню.

Бутерброди з відварними м'ясними продуктами

Яловичина — 65 або свинина — 59, або телятина — 71, язик яловичий — 51, маса відварних м'ясних продуктів — ЗО, хліб — ЗО. В й х і д — 60.

На скибочку хліба укласти відварні м'ясні продукти, нарізані тоненькими скибочками, прикрасити свіжими або маринованими овочами, зеленню.

Ковбаса варена — 31, ковбаса напівкопчена або варено-копчена — 26, хліб — ЗО. Вихід — 60/55.

На скибочку хліба укласти тоненько нарізану ковбасу. Бутерброди з вареною ковбасою можна подавати з маслом вершковим, маслом з гірчицею (5 г), прикрасити зеленню.

Бутерброди з рибними консервами

Рибні консерви у маслі (шпроти, сардини) — 25, хліб — ЗО. Вихід-55.

На скибочку хліба покласти шпроти або сардини, або іншу рибу. Хліб можна попередньо змастити маслом (5 г).

Відкриті бутерброди можна прикра­сити листками салату, шпинату, гілочка­ми петрушки, кропу, скибочками свіжих томатів або солоних огірків, редиски, кусочками свіжого або маринованого перцю та ін. При цьому відповідно збіль­шують вихід.

Асорті рибне на хлібі

Ікра кетова або зерниста, або паюс­на — 10,2, осетер — 23 або севрюга -22. Маса відварної риби — 10 або сьом­га, або лосось, або кета солона — 15, цибуля зелена — 6. Масло вершкове -5, хліб — ЗО. Вихід — 60.

Підготовлену рибу нарізати тонень­кими кусочками, хліб змастити маслом, укласти на нього рибу, ікру і прикрасити нашаткованою зеленою цибулею.

Потапці (грінки) з салом *

Хліб житній або пшеничний — 40, сало шпик — 25, томати свіжі — 80. Вихід— 100 (хліба — 40, сала — 10,

томатів — 50).

Хліб і сало нарізати скибочками і обсмажити з обох боків. Томати розрі­зати навпіл і обсмажити.

Перед подаванням на потапці (грін­ки) покласти сало і половинки томатів, прикрасити зеленню.

Закриті бутерброди (сандвічі) — це прямокутні скибочки хліба 5—6 см за­вширшки, 1—8 см завдовжки, 0,5 см завтовшки. Вони також можуть мати форму трикутника, ромбика, квадрата. Готують їх з маслом і без нього. Смужку хліба змащують маслом (для деяких сандвічів використовують масло з гірчицею), кладуть м'ясний або рибний продукт і накривають другою смужкою, змащеною вершковим маслом, злегка притискують і нарізують на кусочки 7—8 см завдовжки. Для закритих бу­тербродів використовують звичайний пшеничний хліб (батони) без скоринки. Загальна маса хліба для бутербродів -50 г.

Сандвічі готують із смаженою теля­тиною, свининою, яловичиною, сьомгою, осетриною, ікрою та іншими продук­тами.

Для багатошарових бутербродів ви­користовують пасти з різних продуктів, які дають змогу приготувати різні за смаком і зовнішнім виглядом закуски. Для приготування паст використовують залишки м'ясних або рибних страв, кон­сервів, сиру, шинки, ковбаси, оселедця, яєць і зелену цибулю. Зазначені продук­ти подрібнюють на м'ясорубці з паштет­ною решіткою, додають вершкове масло, гірчицю, сіль, перець (за смаком), масу ретельно розтирають і збивають. Замість гірчиці можна використовувати соус майонез або тертий хрін.

Для приготування жовткової яєчної пасти: жовток — 500, вершкове мас­ло — 500. Вихід— 1000.

Для сирної пасти: сир — 500, верш­кове масло — 500, перець червоний ме­лений. Вихід — 1000. Сандвічі мо­жуть бути дво-тришаровими, з одним продуктом або декількома видами про­дуктів. В останньому випадку продукти добирають так, щоб вони поєднувались між собою за смаком.


Читайте також:

  1. БУТЕРБРОДИ




Переглядів: 849

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
БУТЕРБРОДИ | Бутерброд листковий

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.003 сек.