Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Вівсяних пластівців

Мета роботи.Ознайомлення з технологією виробництва пластівців з неварений крупи, методикою складання технологічного балансу, характеристикою пластівців.

Попередні зауваження. Вівсяні пластівці Геркулес отримують з вівсяного ядра вищого сорту. Процес виробництва слід вести без зайвих переміщень пластівців, так як це може привести до їх дроблення.

Лабораторна схема виробництва пластівців включає трієр або розсів-аналізатор для відбору кормової дробленки. Для шліфування ядра застосовують шліфувальний станок або установку ТМ-05. Крупу контролюють в розсіві-аналізаторі і аспіраторі, і до сплющення обробляють в пропарювачі. Для рівномірного розподілу вологи по всьому її об'єму крупу поміщають в посудину на 25 ... 30 хв. Вологість крупи, що спрямовується на сплющення, не повинна перевищувати 13 .. .14 %.

Сплющувати крупу найкраще в сплющувальному верстаті. Однак можна використовувати також вальцьові верстати. Зазор між вальцями необхідно встановлювати 0,30…0,45 мм, колова швидкість вальців 2,5 ... 3 м/с.

Вологість пластівців після сушіння й охолодження не повинна перевищувати 12%.

Порядок виконання роботи. Викреслюють лабораторну схему процесу виробництва вівсяних пластівців Геркулес і таблицю технологічного балансу. Відповідно до методики виробництва вівсяної не подрібненої крупи слід отримати цілу не дроблену вівсяну крупу. Можна також використовувати крупу, отриману для інших цілей.

Зразок крупи масою 150 г пропускають через трієр і розсів-аналізатор або тільки через одну з цих машин для відбору кормової дробленки і кормових відходів. Шліфування проводять до повного видалення алейронового шару. Продукти шліфування розсортовують в розсіві-аналізаторі і аспіраторі для виділення мучки і дробленки, що утворилися в шліфувальному станку.

 

Таблиця 28

Поліровка Контроль Крупа Лузга Мучка
пер­ше друге третє крупа лузга №1 №2 № 3 №4 №5
 
        5,5              
        4,0              
        3,0              
        2,0              
                       
                      6,0
                      5,0
70,5                     4,0
                       
  66,5                   4,0
                      4,0
    62,5                 3,5
                       
      59,0               2,0
            4,5
                    33,0
           

 

Підготовлену крупу пропарюють при тиску пари 0,05 МПа протягом 2 ... 3 хв. і поміщають в посудину на 25 ... 30 хв. Після закінчення цього часу крупу направляють на плющення. Отримані вологі і теплі пластівці підсушують і охолоджують. Всі продукти зважують, їх кількість виражають у відсотках до вихідної наважки, результати записують в таблицю балансу.

Таблиця 29

Приклад оформлення балансу

виробництва вівсяних пластівців Геркулес

Назва Нагрузка на систему, % Розсів № 1 Шліфу-вання Розсів № 2 Аспи­ратор Пропа-рювання
Триер 98,5        
Розсів № 1 98,5   98,1      
Шліфування 98,1     96,8    
Рассев №2 96,8       96,2  
Аспіратор 96,2         96,0
Пропарю-вання 96,0          
Плющення 96,0          
Сушка 96,0          
Контроль пластівців 95,6          
Всього            

 

Лабораторна схема виробництва пластівців Геркулес: 1 - трієр; 2 - розсів, 3 - шліфувальна машина, 4 - аспіратор; 5 - пропарювач; 6 - бункер; 7 - плющильні верстат, 8 - сушарка; 9 - аспіраційна колонка; I - вівсяна крупа; II-кормові відходи; III - пластівці; IV-мучка; I - кормова дроблена

 




Переглядів: 1691

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Лабораторна робота № 25 | ЛАБОРАТОРНА РОБОТА № 26

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.01 сек.