Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Риска жовта, помаранчева, червона, бура

Ауріпігмент. Колір лимонно-жовтий. Порошок світлий лимонно-жовтий. Супутник - реальгар (оранжево-червоного кольору).

Реальгар. Колір оранжево-червоний. Порошок оранжево-червоний (відмінність від кіноварі). Супутник - ауріпігмент (лимонно-жовтого кольору).

Кіновар. Колір яскраво-червоний, темно-червоний. Порошок кров'яно-червоний (відмінність від реальгар). Супутник - сурм'яний блиск (свинцево-сірого, сталево-сірого кольору).

Залізна охра. Колір охряно-жовтий (бурий залізняк, або лимони), вишнево-червоний (червоний залізняк, або гематит). Бруднить руки. Порошкувата.

Боксит. Колір цегляно-червоний, темно-буро-красний, рожевий. Складається з дрібних сипучих або зцементованих кульок або глиноподібний. З водою не утворює пластичної маси.

Риска зелена

Мідна зелень, або малахіт. Колір зелений. Скипає при дії розбавленої соляної кислоти. Порошкуваті, землисті маси. Бруднить руки. Супутник - мідна синь (блакитного кольору).

Риска блакитна, синя

Мідна синь, або азуріт. Колір блакитний, синій. Скипає при дії розбавленої соляної кислоти. Порошкуваті, землисті маси. Бруднить руки. Супутник - мідна зелень (зеленого кольору).

Риска сіра до чорної

Графіт. Жирний на дотик. Колір залізно-чорний, темний сталево-сірий. Суцільний лускатий, щільний.

Піролюзит. Матовий. Колір чорний. Зцементовані або не з’єднані дрібні кульки, суцільні землисті маси.

Середньої твердості (ніготь не залишає подряпини на мінералі; мінерал не залишає подряпини на - склі).

Горить або легко плавиться

Сірка самородна. Колір світло-жовтий, зеленуватий, бурий, сірий, чорний. Запалюється від сірника і горить блакитним полум'ям, виділяючи різкий, задушливий запах.

Янтар. Колір медово-жовтий, бурий, червоно-бурий, чорний, білий. Запалюється від сірника і горить, виділяючи приємний гвоздичний запах.

Не горить

Риска біла або риски не дає. Має смак

Кам'яна кухонна сіль, або галіт. Безбарвна, колір сіруватий. Смак солоний. Кристали легко розколюються по гранях куба.

Сильвін. Колір молочно-білий. Смак гіркувато-солоний. Кристали легко розколюються по гранях куба.

Глауберова сіль, або мірабіліт. Безбарвний або білого кольору. Смак гірко-солоний, холодить. На повітрі втрачає воду і покривається нальотом білого порошку, легко розсипається.

Карналіт. Колір червоний, жовтий. Смак гіркий. Злам у всіх напрямках нерівний.

Смаку не має


Читайте також:

  1. Алгоритм оценки риска ИБС
  2. Взаимосвязь прибыли и риска
  3. Лимитирование концентрации риска
  4. ОЦЕНКА РИСКА В КУРСЕ «БЕЗОПАСНОСТЬ ЖИЗНЕДЕЯТЕЛЬНОСТИ»
  5. Риска жовта, бура, коричнева, червона
  6. Тема 4. Анализ средовых, биологических факторов риска
  7. Тема 9. Регулирование рисками




Переглядів: 485

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Має смак | Листуватий, лускатий (кінчиком ножа відокремлюються тонкі пластинки)

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.004 сек.