Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



TURKISH CUISINE

 

Turkish food is delicious, rich, and varied. Turkey is self-sufficient in food, and the range of vegetables and fruits available at all times of the year provides a constant source of fresh ingredients. Because of this, the taste and preparation of the wide range of dishes changes with the seasons. We never use tinned or frozen ingredients, unless it is to create a specific taste.

Turkish food has some of its origins in the lifestyle of the people that lived in this region during the time of the Sultans. Even today the evening meal is often the evening's entertainment. The equivalent of the western ‘starter’ is mezes, which consist of a huge selection of tasty dishes served in the centre of the table, including vegetables, meat, chicken, and seafood all prepared differently. Everyone tastes all of the dishes, which often consist of the same vegetable prepared in a number of very different ways. There are, for example, over 100 ways to prepare aubergines alone.

Eating at home in Turkey or in a traditional Turkish restaurant is never hurried, and the evening meal can last for many hours. The transition from starters to the main course is not always obvious, but typical main course dishes are skewers of succulent lamb or chicken, accompanied by tasty rice dishes.

Desserts are extremely sweet and the perfect complement to the strongly savoury aspect of Turkish food. The wide range of sweet dishes available is a good complement to the equally extensive range of mezes. Visitors to Turkey are often surprised by an unusual Turkish custom. When you eat out, it is not unusual to change restaurants at the dessert stage!

Match the English words and word combinations with the Ukrainian equivalents.

1.self-sufficient 2. tinned 3. entertainment 4. serve 5. hurried 6. transition 7. succulent 8. complement 9. savoury 10. extensive 1. розвага 2. квапливий, поспішний 3. перехід 4. доповнення, додаток 5. обширний 6. консервований 7. пікантний 8. подавати 9. соковитий 10. самодостатній

 

TEXT 11

Read and translate the text, answer the following questions.

1. Which of the provinces is best for visitors who want to

a. do things during their stay in rural Vietnam?

b. get as close as possible to ordinary Vietnamese people?

c. buy authentic souvenirs of rural Vietnamese products?

2. Which area of Vietnam seems the most exciting to you? Tell why.

3. Where would you find a text like this?

 




Переглядів: 705

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
St Petersburg – City of music | WELCOME TO RURAL VIETNAM

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.047 сек.