МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів
Контакти
Тлумачний словник Авто Автоматизація Архітектура Астрономія Аудит Біологія Будівництво Бухгалтерія Винахідництво Виробництво Військова справа Генетика Географія Геологія Господарство Держава Дім Екологія Економетрика Економіка Електроніка Журналістика та ЗМІ Зв'язок Іноземні мови Інформатика Історія Комп'ютери Креслення Кулінарія Культура Лексикологія Література Логіка Маркетинг Математика Машинобудування Медицина Менеджмент Метали і Зварювання Механіка Мистецтво Музика Населення Освіта Охорона безпеки життя Охорона Праці Педагогіка Політика Право Програмування Промисловість Психологія Радіо Регилия Соціологія Спорт Стандартизація Технології Торгівля Туризм Фізика Фізіологія Філософія Фінанси Хімія Юриспунденкция |
|
|||||||
Read the text again and put the foods in the correct column according to their principal nutrient. Can you add any more of your own?Calcium Carbohydrates fats&sugars milk, ______ _ potatoes, __ _ cakes, ___ _
Protein Vitamins& minerals beef apple Read the text again and complete these sentences. 1 We should eat at least five portions of fruit and vegetables a day. 2 Fruit and vegetables are good for us because they are low in fat and ________________. 3 Carbohydrates li ke potatoes, bread, rice and pasta give us _____________.__ _ 4 The high levels of calcium in milk, cheese and yoghurt is vital for strong _____________ 5 ______________ fats from animals can make us overweight and cause higher cholesterol levels in our blood. 6 ______________ are full of iron, which we need for healthy blood. 7 ______________ are cheap, low in fat and high in protein. 8 ______________ fats from vegetables are healthier for us. 9 Fatty-sugary foods can cause tooth decay and ______________.
Work in pairs. Write down what you usually eat every day, then ask your partner about what he/she usually eats and make notes. Use the information in the text to help you. A: What do you usually have for breakfast? B: I always have cereal with low-fat milk, toast, butter and marmalade. Report back to the class. Do you think your partner has a healthy balanced diet? What do you think he/she should eat more or less of? I think my partner has a balanced diet because he/she eats .. . He/She should eat more .. ./Iess ... Match the cooking techniques with their pictures and definitions.
a. baking b. barbecuing c. boiling d. frying e. grilling f. microwaving g. poaching h. roasting i. sauteing j. steaming 1 [d] to cook food in hot oil or fat 2 __ to cook food in a liquid like water until it forms bubbles 3 __ to cook food on a device on a cooker that radiates heat from above the food 4 __ to cook food quickly using a device which passes electricity through it instead of using heat 5 __ to cook food with the hot wet substance produced when you heat water 6 __ to cook in an oven by dry heat without direct contact with a flame 7 __ to cook meat or vegetables in an oven in direct heat 8 __ to cook meat, fish or other food outside on a metal grill over an open fire or on a special appliance 9 __ to cook something in water, milk or another liquid that is boiling gently 10 __ to cook something quickly in a small amount of butter or oil
8 Complete this typical English recipe with the missing words. add bake boil chopped . cut drain grated heat poach pour season sliced stir Preparation time: 45 minutes Cooking time: 30 minutes Ingredients 400 g skinless white fish 400 g skinless smoked fish • 600 ml full-fat milk 1 small onion, (1) cutinto four herbs 4 eggs (2)_________ parsley 100 g butter 50 g plain flour 1 kg potatoes, peeled and evenly (3)______________ 50 g (4) _____________ cheese
Method (5)__________ the fish in 500 ml of milk, together with the onion and the herbs for 8 minutes. When ready, remove the fish, (6) ___________ the milk, allowing it to cool and flake the fish into large pieces in the baking dish. (7) _________ the eggs in water for S minutes. When ready, drain the eggs and let them cool in cold water. Then peel, slice and pur them on top of the fish. (8) ____________ the chopped parsley. To make the sauce, melt half the butter in a pan, (9) ____________ in the flour and cook for 1 min over moderate heat. Remove the pan from the beat, (10) __________ in a little of the cold poaching milk, then stir until blended. Continue to add the milk gradually, mixing well until you have a smooth sauce. Return it to the beat, bring to the boil and cook for 5 minutes, stirring continuously. Remove from the heat, (11) with salt, pepper and then pour over the fish. (12) 200°C/fan 180°C/gas mark 6. Boil the potatoes for 20 minutes. Drain, season and mash them with the remaining butter and milk. Put them on top of the pie, arranging them with a fork. Add the cheese and then (13) _____ for 30 minutes.
|
||||||||
|