МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів
Контакти
Тлумачний словник Авто Автоматизація Архітектура Астрономія Аудит Біологія Будівництво Бухгалтерія Винахідництво Виробництво Військова справа Генетика Географія Геологія Господарство Держава Дім Екологія Економетрика Економіка Електроніка Журналістика та ЗМІ Зв'язок Іноземні мови Інформатика Історія Комп'ютери Креслення Кулінарія Культура Лексикологія Література Логіка Маркетинг Математика Машинобудування Медицина Менеджмент Метали і Зварювання Механіка Мистецтво Музика Населення Освіта Охорона безпеки життя Охорона Праці Педагогіка Політика Право Програмування Промисловість Психологія Радіо Регилия Соціологія Спорт Стандартизація Технології Торгівля Туризм Фізика Фізіологія Філософія Фінанси Хімія Юриспунденкция |
|
|||||||
Cuisine in the Middle AgesThe cuisine of the Barbarians who invaded Italy from the 5th century AD was considerably different from that of the Romans; it was based on roast meats, stuffed pastries, and oven-baked pies. For the Italian population reduced to poverty and servitude, food was rather poor and consisted of cereals, milk, cheese, and vegetables. Gradually, culinary art began a revival, especially after 1000 AD, in the agricultural centers around the monasteries where the famished and terrorized population had taken refuge. The general tendency was to make food healthier, more appetizing and digestible, eliminating elaborate preparation and introducing more fresh fruit and vegetables. 4. Answer the following questions: 1. Did the Romans in the Imperial Age add a breakfast of bread soaked in wine or a breakfast of bread and butter? 2. When was the general tendency to make food healthier? 3. Did culinary art begin a revival after 1000 AD? 4. Were meals accompanied by sweets or aromatic wines? 5. What was the main meal?
Change the words according to the model. Translate the words. Model: translation, to translate – переводить Preparation, to __________________ - ___________________________ Introduction, to _________________ - ____________________________ Elimination, to _________________ - ____________________________ Population, to __________________ - ____________________________ Which of the following words are nouns? verbs? adjectives? adverbs? Why? General, healthier, gradually, monasteries, Italian, considerably, began, food, to make, popular.
Lesson 4
Read the text and define the meaning of new words. Translate the text. Gastronomical Revival in the Feudal Courts Around 1200 AD, life in the courts became less difficult, commerce and social life resumed, and the feudal lords organized frequent celebrations, feasts, and tournaments. However, important meals had no variety or cohesion. Endless dishes of roast meats were seasoned with a sauce made of garlic, herbs, sweetmeats, and almonds. The dinner ended with cheese and fruit. There was little change from the Roman cuisine; however, spices made their appearance from the East in greater quantity. Their exotic aroma was used to scent the food - a prelude to future cuisine refinements.
|
||||||||
|