МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів Контакти
Тлумачний словник |
|
|||||||
Соління м’ясаНа підприємствах великої потужності для шприцювання безкісткового м'яса і кісткових відрубів використовують багатоголчасті шприци (рис.1) ФШУ або інших конструкцій. Шприц складається з станини, пластинчастого конвеєра, шприцювальної головки, що має 39 голок, електромеханічного приводу, пускорегулюючої і подавальної розсольної систем. Використання багатоголчастого шприца забезпечує соління м'ясної сировини до 2000 кг/год Рис.1 - Багатоголчастий шприц ФШУ для посолу м'ясної сировими
1 – станина; 2 – приймальний лоток; 3 – конвеєр; 4 – шприцювальна головка. Масажери призначені для гідромеханічної обробки м'ясної сировини в сполученні з використанням вакууму в процесі соління під час виготовлення ковбасних виробів, копченостей і шинки, в тому числі і з яловичини. Сполучення гідромеханічної обробки з низьким вакуумом дозволяє збільшити швидкість рівномірного розподілення засолюючих речовин у м'ясі і зменшити тривалість процесу соління, поліпшити м'ясні показники м'ясопродуктів, збільшити їх вихід. Крім того, така обробка дозволяє знизити бактеріальне забруднення продуктів і збільшити термін їх зберігання, а також поліпшити санітарно–гігієнічні умови виробництва.
Масажер (рис.2) це шарнірно закріплена на станині місткість, що обертається, з'єднана вакуумною системою. Рис.2 - Масажер К7–ФМВ–100
1– місткість, 2 – кришка; 3 – вентиль; 4 – каркас; 5 підшипник ковзання; 6 – цапфа; 7 – ведене зубчасте колесо; 8 – трубка: 9 – підшипниковий вузол; 10 – мотор–редуктор: 11 – шестерні; 12 – поворотний механізм; 13 – шестерневий насос; 14 – маслоблок; 15– зворотний клапан; 16 – ловушка;. 17 – станина; 18 – керуючий механізм; 19 – котрольно–регулююча апаратура; 20 – підшипники ковзання. Масажування – вид механічної обробки продукту оснований на терті поверхні шматків м'яса один об одного і об внутрішні стіни апарату, в результаті чого з'являється енергія тертя. Особливістю обробки м'яса на масажних установках є гідродинамічний вплив, а також виникнення в сировині пружно–пластичних деформацій тканини, що в кінцевому результаті сприяє прискоренню процесу рівного розподілення в ньому речовин, що засолюються. Використання в масажері вакууму пояснюється позитивним впливом пониженого тиску повітря на м'ясну сировину і відсутністю найбільш активної її складової – кисню.
|
||||||||
|