Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Соління м’яса

На підприємствах великої потужності для шприцювання безкісткового м'яса і кісткових відрубів використовують багатоголчасті шприци (рис.1) ФШУ або інших конструкцій. Шприц складається з станини, пластинчастого конвеєра, шприцювальної головки, що має 39 голок, електромеханічного приводу, пускорегулюючої і подавальної розсольної систем. Використання багатоголчастого шприца забезпечує соління м'ясної сировини до 2000 кг/год

Рис.1 - Багатоголчастий шприц ФШУ для посолу м'ясної сировими

 

1 – станина; 2 – приймальний лоток; 3 – конвеєр; 4 – шприцювальна головка.

Масажери призначені для гідромеханічної обробки м'ясної сировини в сполученні з використанням вакууму в процесі соління під час виготовлення ковбасних виробів, копченостей і шинки, в тому числі і з яловичини.

Сполучення гідромеханічної обробки з низьким вакуумом дозволяє збільшити швидкість рівномірного розподілення засолюючих речовин у м'ясі і зменшити тривалість процесу соління, поліпшити м'ясні показники м'ясопродуктів, збільшити їх вихід. Крім того, така обробка дозволяє знизити бактеріальне забруднення продуктів і збільшити термін їх зберігання, а також поліпшити санітарно–гігієнічні умови виробництва.

 

Масажер (рис.2) це шарнірно закріплена на станині місткість, що обертається, з'єднана вакуумною системою.

Рис.2 - Масажер К7–ФМВ–100

 

1– місткість, 2 – кришка; 3 – вентиль; 4 – каркас; 5 підшипник ковзання; 6 – цапфа; 7 – ведене зубчасте колесо; 8 – трубка: 9 – підшипниковий вузол; 10 – мотор–редуктор: 11 – шестерні; 12 – поворотний механізм; 13 – шестерневий насос; 14 – маслоблок; 15– зворотний клапан; 16 – ловушка;. 17 – станина; 18 – керуючий механізм; 19 – котрольно–регулююча апаратура; 20 – підшипники ковзання.

Масажування – вид механічної обробки продукту оснований на терті поверхні шматків м'яса один об одного і об внутрішні стіни апарату, в результаті чого з'являється енергія тертя.

Особливістю обробки м'яса на масажних установках є гідродинамічний вплив, а також виникнення в сировині пружно–пластичних деформацій тканини, що в кінцевому результаті сприяє прискоренню процесу рівного розподілення в ньому речовин, що засолюються.

Використання в масажері вакууму пояснюється позитивним впливом пониженого тиску повітря на м'ясну сировину і відсутністю найбільш активної її складової – кисню.




Переглядів: 1064

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
 | Система оценивания

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.005 сек.