Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

ЗМІСТ

  Вступ
  Пояснювальна записка
1. Організація і керівництво технологічною практикою
2. Вимоги до оформлення звіту з практики
3. Структура та зміст звіту
4. Критерії оцінювання звіту та підведення підсумків
5. Завдання з практики
6. Додатки
     
     
     
     
     
     

ВСТУП

 

Поєднання теоретичної підготовки студентів із практичними навичками - найважливіший чинник якості підготовки молодого спеціаліста. Тому важливою частиною підготовки висококваліфікованих фахівців є проходження студентами під час навчання практик.

Технологічна практики у професійній підготовці молодших спеціалістів-товарознавців є одним з важливих видів навчальної роботи, яка сприяє формуванню пізнавальної діяльності, професійного мислення, прищепленню навичок до дослідницької роботи, вмінню обґрунтовано робити висновки з поставлених питань, вирішати реальні виробничі ситуаційні завдання.

В результаті проходження технологічної практик студенти повинні придбати навички роботи з НТД (стандартами, актами експертиз тощо), а також проявити знання у галузі сучасних методів та засобів дослідження і оцінки рівня якості та споживних властивостей товарів та документального оформлення результатів митного контролю.

У цих методичних вказівках наведено організаційно – правові норми і вимоги щодо проведення технологічної практики, мета, задачі і тематичний план проходження практики, а також вимоги щодо змісту і складу окремих структурних елементів звіту з практики для студентів спеціалізації «Товарознавство в митній справі».

 

 

ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

 

Навчальним планом для підготовки молодшого спеціаліста зі спеціалізації «Товарознавство в митній справі» передбачено проходження технологічної (навчальної) практики на базі Одеського технічного коледжу.

Робочу програму з технологічної практики розроблено відповідно до закону України "Про освіту", вона відповідає «Положенню про проведення практики студентів вищих навчальних закладів України» і навчального плану спеціальності 5.03051001 "Товарознавство та комерційна діяльність".

Метою практичної підготовки є оволодіння студентами-товарознавцями-експертами сучасними методами і правилами проведення оцінки якості продовольчих і непродовольчих товарів; застосування теоретичних знань і вмінь щодо порядку проведення митного контролю у вирішені реальних робочих ситуацій; формування у них умінь та навичок, які в майбутньому дозволять їм ефективно організовувати і керувати технологічними процесами в ринкових умовах.

Згідно з навчальним планом технологічна практика проводиться на базі Одеського технічного коледжу та певних торговельних підприємств оптової та роздрібної торгівлі м. Одеси здійснюється на третьому курсі потягом 3тижнів

Керівництво практикою здійснюється викладачами комісії товарознавства, які повинні забезпечувати проведення всіх організаційних заходів в частині проходження та контролю за виконанням програми практики.

Мета технологічної практики - закріплення та поглиблення теоретичних знань, отриманих студентами в процесі теоретичного навчання, формування професійних вмінь та навичок в оцінки якості продовольчих і непродовольчих товарів та їх митне оформлення надходження на митну територію України.

Завдання технологічної практики:

- ознайомлення з нормативно-технічними та правовими актами, що регламентують якість та порядок проведення митних процедур при переміщенні продовольчих і непродовольчих груп товарів через митний кордон України.

- оволодіння практичними навичками ідентифікації товарів, що надходять на митну територію України;

- практичне застосування знань і вмінь щодо способів і методів виявлення фальсифікованих та недоброякісних товарів, що реалізуються у роздрібних мережах м. Одеси.

- ознайомлення із нормативною документацією, яка регламентує технологічний процес та показники якості продукції;

- рішення ситуаційних завдань, що виникають у процесі проведення митних процедур;

- нарахування митних податків та оформлення ВМД на прикладах імітаційних ситуаційних завдань;

- документальне оформлення бланків, що необхідні при проведенні митних процедур при переміщенні товарів різними видми транспорту на прикладах ситуаційних завдань;

- визначення коду товарів згідно з Українським Класифікатором Товарів зовнішньоекономічної діяльності;

У результаті проходження практики студенти повинні:
знати:
- умови і терміни збереження сировини і готових виробів на торгівельних підприємствах;

- порядок оцінювання якості продовольчих і непродовольчих груп товарів та їх споживчої тари у відповідності з нормативно-технічною документацію;

- асортименту характеристику та класифікацію товарів;

- технологічну схему проведення митного контролю та оформлення товарів, транспортних засобів та інших предметів при їх переміщенні через митний кордон України;

- порядок роботи відділу митих доходів і платежів;

- порядок документального оформлення бланків, що застосовуються при проведенні митних процедур.

вміти:

- оцінювати якість товарів та виявляти фальсифікати;

- визначати асортименту належність товарів;

- оцінювати якість споживчої тари відповідно до НТД;

- нараховувати митні податки та заповнювати графу 47 ВМД;

- документально оформлювати банки документів, що необхідні при проведенні митних процедур.

Під час проходження практики студент веде щоденник, в якому систематично щоденно записувалась виконувана робота, її вид, зміст, обсяг, аналіз з прикладами тощо.

Формою підсумкового контролю за результатами практики є звіт і характеристика установи. Підставою для складання звіту є робочий щоденник.

У звіті повинно бути коротко і конкретно описана робота, особисто виконана студентом. У ньому не повинно бути дослівного переписування матеріалів бази практики, а також цитування літературних джерел.

Звіт повинен мати обкладинку, титульну сторінку, зміст, вступ, розділи, висновки, додатки.




Переглядів: 411

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
РАЗДЕЛ: ФИЗИОЛОГИЯ НЕРВНОЙ СИСТЕМЫ | ОРГАНІЗАЦІЯ І КЕРІВНИЦТВО ТЕХНОЛОГІЧНОЮ ПРАКТИКОЮ

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.004 сек.