Очищені висівки також використовуються в харчовій промисловості в якості харчової добавки, що містить баластні речовини.
До родини злакових належать такі важливі культури як пшениця, жито, ячмінь, овес, кукурудза, просо, рис.
Пшениця - має унікальні технологічні властивості завдяки вмісту клейковиноутворюючих білків. У неї найбільш широкий спектр використання, порівняно з іншими культурами. Розрізняють пшеницю ярову та озиму: ярову сіють весною, а озиму - восени.
Пшениця поділяється на два види – тверда та м’яка, а згідно консистенції ендосперму – на склоподібну, напівсклоподібнута борошнисту.
Чим твердіша консистенція ендосперму, тим вища склоподібність.
Борошнистість зерна пояснюється наявністю мікропорожнин у ендоспермі.