Закрите акціонерне товариство "Каштан" має такі дані щодо визначення показників продуктивності праці та рівня її зміни:
Показники
Звітний рік
План на наступний рік (розрахунковий період)
1. Кількість виготовленої продукції, шт.
2. Середня відпускна ціна, грн.
138,40
139,10
3. Середня трудомісткість одиниці виробу, нормо-годин
18,4
16,5
4. Середній відсоток виконання норми виробітку, %
5. Кількість вихідних і святкових днів
6. Середні невиходи на роботу протягом року одного робітника, днів
7. Середня тривалість зміни, годин
7,9
8,0
Визначте показники виробітку одного робітника, охарактеризуйте значення зміни виробітку і вкажіть чинники, які впливають на зростання продуктивності праці.
Варіант 25
Визначте показники рентабельності по пекарні за звітний рік на підставі даних:
Види продукції
Річний обсяг реалізації, т
Повна собівартість виробу, грн.
Відпускна ціна, грн.
Вага виробу, кг
Хліб пшеничний
1,63
1,85
0,9
Хліб житній
0,92
1,25
1,0
Батон київський
1,43
1,62
0,5
Булка українська
1,23
1,35
0,2
Вартість основних виробничих фондів на початок року становило 150 тис. грн, з першого березня введено основних виробничих фондів на 28 тис. грн., у вересні було виведено з експлуатації основних виробничих фондів на 16 тис. грн. Середньорічна вартість нормованих оборотних коштів склала 20,5 тис. грн.