1. Вивчення епізоотичного стану в регіоні, сільськогосподарських підприємствах, приватному секторі.
2. Виконання профілактичних, протиепізоотичних планів; у разі виникнення інфекційних захворювань тварин – оздоровчих планів.
3. Визначення наявності біопрепаратів в організації, умови їх зберігання і термін використання.
4. Визначення економічної ефективності при проведенні профілактичних протиепізоотичних заходів та економічних збитків при проведенні оздоровчих заходів.
Зміст курсової роботи
I. ВСТУП.
II. ОГЛЯД ЛІТЕРАТУРИ.
III. ВЛАСНІ ДОСЛІДЖЕННЯ
3.1. Характеристика господарства та його ветеринарно-санітарний стан.
3.2. Характеристика конкретного випадку інфекційної хвороби.
3.3. Аналіз загальних та спеціальних заходів з ліквідації або профілактики захворювання.
3.4. Розрахунок економічної ефективності
IV. ВИСНОВКИ ТА РЕКОМЕНДАЦІЇ.
V. СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ.
VI. ДОДАТКИ: схеми, акти, описи, протоколи розтину трупів.