Студопедия
Новини освіти і науки:
Контакти
 


Тлумачний словник






Асорті рибне

До складу асорті слід включати не менш як 3—4 види рибних про­дуктів: відварну або смажену рибу, баликові вироби, малосольну рибу (сьомгу, лососину, кету), ікру (паюсну, зернисту, кетову), сардини, шпроти, кільку, рибу в томаті та ін.

Для приготування асорті не рекомендується використовувати про­дукти однакового кольору. Нарізані дрібними кубиками продукти вик­ладають на овальне або кругле блюдо, ікру можна покласти в маленькі корзиночки, випечені з листкового тіста.

Навколо або збоку асорті кладуть овочевий гарнір: свіжі огірки, помідори, зелений горошок, моркву, солодкий перець, маслини, риб­не желе. Гарнір не повинен закривати основний продукт. Страву при­крашають скибочками лимона, зеленим салатом, зеленню петрушки.

Риба відварна з гарніром

Рибу з хрящовим скелетом (осетра, севрюгу) відварюють пласта­ми, охолоджують і нарізають на порційні шматки.

Рибу з кістковим скелетом (сома, судака, ставриду та ін.) розбира­ють на філе зі шкірою без кісток, нарізають на порційні шматки й охо­лоджують.

Порційні шматки риби викладають на блюдо овальної форми, на­вколо розміщують гарнір з вареної моркви, нарізаної дрібними куби­ками, салату з червоноголової капусти, солоних або маринованих огірків, солодкого стручкового перцю, часточок свіжих помідорів, зе­леного горошку, окремо подають соус хрін.

Риба під майонезом

Порційний шматок відвареної риби кладуть на тарілку з частиною овочевого гарніру, іншу частину розкладають довкола риби букетика­ми. Зверху рибу поливають майонезом з паперового корнетика із зуб­чиками, а гарнір — заправою.

Для бенкетів соус майонез приготовляють з рибним желе у співвідношенні 1:1, заливають рибу, прикрашають овочами, коли ос­тигне, зверху заливають прозорим желе.




<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Оселедець з гарніром | Риба заливна

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.001 сек.