------------------------------------------------------| Назва страв та продуктів |Вихід на 1|| |порцію (г)||-----------------------------------------+----------|| Бутерброди: | ||-----------------------------------------+----------||Хліб з маслом вершковим | 30/10 ||-----------------------------------------+----------||Хліб з маслом шоколадним | 30/10 ||-----------------------------------------+----------||Хліб з маслом вершковим та повидлом (або | 30/5/20 ||без масла) | ||-----------------------------------------+----------||Хліб з маслом вершковим та медом (або без| 40/5/30 ||масла) | ||-----------------------------------------+----------||Хліб з маслом вершковим та сиром твердим | 30/5/15 ||-----------------------------------------+----------||Хліб з маслом вершковим та яйцем вареним | 30/5/20 ||-----------------------------------------+----------||Хліб з маслом та оселедцем | 30/5/20 ||-----------------------------------------+----------||Хліб з сосискою вареною | 30/50 ||-----------------------------------------+----------||Хліб з ковбасою напівкопченою або | 30/20 ||копченою | ||-----------------------------------------+----------||Хліб з котлетою, шніцелем або біфштексом | 40/50 ||рубленим, печінкою смаженою, куркою | ||смаженою, язиком відвареним (виготовлені | ||на харчоблоці школи) | ||-----------------------------------------+----------||Салати з сирих овочів, варених овочів | 100-150 ||(капуста, морква, буряк) з олією (за | ||погодженням з територіальною установою | ||державної санепідслужби) | ||-----------------------------------------+----------||Овочі, фрукти, цитрусові, тропічні | 50-200 ||фрукти, ягоди - натуральні порційні | ||-----------------------------------------+----------||Соки овочеві, фруктові, плодоягідні, | 150-200 ||нектари та сокові напої промислового | ||виготовлення | ||-----------------------------------------+----------||Напої: чай, кавові напої, цикорій, какао,| 150-200 ||компоти, киселі. Молоко та кисломолочні | ||напої (промислового виготовлення) | ||-----------------------------------------+----------||Борошняні кулінарні вироби з дріжджового | 50-75 ||та листового тіста печені: ватрушки, | ||пиріжки, булочки | ||-----------------------------------------+----------||Кондитерські вироби вироби: печиво, | 10-70 ||вафлі, мармелад, зефір промислового | ||виготовлення | |------------------------------------------------------
З метою профілактики харчових отруєнь та захворювань шлунковокишкового тракту категорично забороняється продаж в шкільних пунктах харчування таких продуктів та страв: кондитерські вироби з кремами, морозиво, яйця та м'ясо водоплаваючої птиці, низькосортні м'ясні вироби (нижче I сорту), студні, зельци, фаршмаки, гриби, молоко-самоквас, сметана та фляжне молоко та сир м'який без термічної обробки, консерви непромислового виготовлення, солодкі газовані напої, нарізні салати з майонезом, оцтом, сметаною.