МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів Контакти
Тлумачний словник |
|
|||||||
Плоди великі, массою 35-40г, обернено яйцеподібної форми, червоно-фіолетові.Сорти груші Виконав: Кулик Василь
Гере Жиффар : Плоди від нижче середнього до середнього розміру, массою до 100г. довгастогрушоподібної форми, зеленкувато-жовті з сірими крапочками і червонуватим рум’янцем. На дереві тримаються міцно, зв’язуються пучками по 2-6 мм. Шкірка в період знімальної стиглості плодів духм’яна, ніжна, тоненька, зеленувата, з жовтуватим відтінком, при достиганні жовть зелена. М’якоть слабодухм’яна, біла, ніжна.
Вільямс :
Плоди вище середнього розміру, массою 150 г, довгастогрушоподібної формиЮ, голобкувата. Шкірка духм’яна, тоненька, світло-лимонно-жовта з дрібними сірими крапочками, м’якоть жовтувато-біла, ніжна, винносолодка, з мускатним ароматом, відмінного десертного смаку.
Улюбленна Клана:
Плоди вищесереднього розміру, на молодих деревах більші, массою 180-230 г, широкогрушоподібної форми. Шкірка гладенька, жовтувато-зелена, при повному достиганні жовта з густим яскравим рум’янцем на сонячному боці. М’якоть біла, ніжна, соковита, солодка, з легким ароматом.
Боре Боск :
Плоди великіЮ, массою 220г, видовжено-пляшкоподібної форми. Шкірка тонка, світло-коричнево-золотиста, із слабким рум’янцем на сонячному боці. М’якоть біла або з невеликою жовтизною, ніжна, дуже соковита, солодка, високих смакових якостей. Плоди не уражаються паршею.
Десертна :
Осінній сорт. Плоди великі, середньою масою 250г, рівні за розміром, короткогрушоподібні. Поверхня злегка горбкувата. Шкірка тонка, гладенька, суха, золотисто-жовта з легким рожевим рум’янцем. М’якоть крешова, соковита, кислосолодка, високих смакових якостей.
Таврійська :
Осінній сорт. Плоди великі, одинакові за розміром, середньою массою 240 г, овально-конічні, яйцеподібні або широко нічні. Поверхня злегка горбкувата. Основне забарвлення в період знімальної стиглості яскраво-жовте, покривне на окремих плодах з легким рожевим рум’янцем. М’якоть кремова, соковита, без грануляцій, кисло-солодка, дуже добрих смакових якостей.
Жозефіна Махельнська:
Зимовий сорт. Плоди від дрібних до середніх розмірів, массою 90-110г, на деревах сцепленах на айві, великі (150-200г), широкотуноконічної, або кубоподібної форми. Шкірка тонка, гладенька, під час знімання блискуча, світло-сонячному, в період достигання - солом’яного або золотисто-жовта, інколи на сонячному боці з легким рум’янцем.
Ганна Шпет:
Пізній сорт. Плоди великі, середня масса 45г, овальної форми або яйцеподібної форми. Шкурочка тоненька, достатньо щільна, легко знімається, вкрита густим восковим сизим нальотом, червоно-фіолетова з численними сірими крапочками. М’якоть зелено-жовта, щільна, соковита, солодка, високих смакових якостей. Плоди достигають у вересні. Плодоношення регулярне і рясне.
Ренклод Альтана:
Плоди великі, середня маса 40г, округлі, злегка приплюснуті. Шкурочка тоненька, щільна, легко знімається, вкрита густим білим восковим нальотом. Основне забарвлення жовто-зелене. М’якоть жовта, щільна, дуже соковита, солодка, доброго смаку. Плоди спілі у середині Серпня.
Стенлей:
Плоди великі, массою 35-40г, обернено яйцеподібної форми, червоно-фіолетові. Шкурочка щільна, тонка. М’якоть жовта, щільна, приємна на смак. Кісточка відділяється. Плоди споживають у свіжому вигляді, а також використовують для консервування і виготовлення чорносливу. Достигає у Серпні.
Угорка ажанська :
Середньостиглий сорт. Дерево середнього розміру. Плоди середніх розмірів, видовжено-списо-подібної форми. Шкірочка щільна, тонка, рожео-червона, з сизим восковим нальотом, легко знімається. М’якоть щільна, соковита, жовта, солодка, дуже приємна на смак. Використовують у свіжому вигляді і для консервування.
|
||||||||
|