Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Недоліки викликані невірним процесом бродіння.

Недоліки Причини виникнення Способи виправлення
Тісто не підходить або процес бродіння проходить недостатньо інтенсивно Тісто надто солодке або солоне     Тісто кисле   Знижений об'єм тіста Утворення висохлого шару Тісто остудити нижче 10⁰С. Тісто перегріте і має температуру вище ЗЗ⁰'С. Недоброякісні дріжджі Цукор або сіль покладені понад норму, внаслідок чого затрималося розвиток дріжджів Тісто перебродило   Недостатня обминання   Тісто бродило в приміщенні з низькою відносною вологістю   Підігріти тісто поступово до ЗО⁰С. Тісто охолодити до ЗО⁰С і додати свіжих дріжджів. Додати у тісто дріжджів гарної якості Замісити тісто без цукру чи солі і з'єднати з пересолодженими або пересоленим тістом   Замісити тісто без дріжджів, використовуючи перекисле тісто як закваску Виробляти обминку тіста залежно від «сили» борошна   Під час бродіння накрити тісто кришкою або серветкою

 

 

Недоліки готових виробів з дріжджового тіста.

Недоліки Причини виникнення
Поверхня виробу покрита тріщинами   Вироби розпливчасті без малюнка   Вироби пружні з тріщинами, кірка бліда, на смак солоні Вироби бліді, без кольору Вироби темно-бурі, м'якуш липне Вироби бліді з тріщинами, запах кислий М'якушка виробів з нерівномірною пористістю Вироби з «закалом» Вироби з боків мають ділянки без скоринки - «Притиска» Недостатня розстойка Низька температура печі Вироби випечені з перекислим тесту У тісто покладено мало солі або багато олії, тривала розстойка У тісто покладено багато солі У тісто покладено мало солі У тісто покладено багато цукру Тісто перекислим Недостатній обмін тіста   Тісто замішано дуже рідко, піч була недостатньо нагріта Занадто близьке розташування виробів

 




Переглядів: 7589

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Дріжджове тісто та вироби з нього. | Схема приготування виробів з дріжджового листкового тіста.

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.019 сек.