23. Проаналізуйте твердження щодо об’єктів, зображених на малюнку, і виберіть правильні:
І – це типи плодів; ІІ – плоди, позначені цифрами 1, 2, 3, – однонасінні; ІІІ – усі плодисоковиті; ІV – плід, позначений цифрою 4, називається «біб».
A тільки І
B І і ІІ
C І, ІІ, ІІІ
D І, ІІ, ІV
24. Проаналізуйте твердження стосовно тварини, зображеної на малюнку, і виберіть правильні: І – живиться тваринною їжею; ІІ – крилаутворені шкірною перетинкою; ІІІ – має добре розвинені вушні раковини; ІV – є нічним хижаком.
A І і ІІ
B І і ІV
C І, ІІІ і ІV
D ІІ, ІІІ і ІV
25. Укажіть правильні твердження, які стосуються зображеної на малюнку структури організму людини: І – цебудова кісткової тканини; ІІ – це формені елементи крові; ІІІ – цифрою 1 позначено еритроцити; ІV – цифрою 2позначено остеоцити.
A тільки І
B тільки ІІ
C ІІ і ІІІ
D І і ІV
26. Установіть відповідність між кісткою і типом з’єднання, яким вона приєднується до сусідньої.
A лобова1 повне зрощення
B кінцева фаланга пальця2 нерухоме
C стегнова3 напіврухоме
D грудина4 одноосьовий суглоб
5 багатоосьовий суглоб
27. Установіть послідовність структур, які беруть участь у формуванні відчуття смаку.