Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Основна: 1, 2.

План

Тема 6. Теплове устаткування

Питання для самоперевірки

1. Що розуміють під терміном "технологічна машина"?

2. Назвіть структуру технологічних машин.

3. Як класифікується механічне устаткування за функціо­нальним призначенням та структурою циклу?

4. Що розуміють під продуктивністю технологічної ма­шини?

5. Будова універсальної кухонної машини.

6. Класифікація просіювальних машин.

7. Будова і принцип дії просіювачів з ситом, що обертається.

8. Які операції виконує посудомийна машина?

9. Будова та принцип дії посудомийних машин періодичної дії.

10. Будова та принцип дії посудомийних машин безперервної дії.

11. Будова та принцип дії машин для очищення картоплі з дисковим і конусним робочим органом.

12. Охарактеризуйте будову та принцип дії подрібнювальних машин з конусним і дисковим робочим органом.

13. Будова та принцип дії дискових машин для нарізання овочів.

14. Назвіть основні конструктивні елементи та принцип дії машин для нарізання гастрономії.

15. Характеристика робочих органів і принципу дії м’ясорубки.

16. Класифікація машин для перемішування продуктів.

17. Будова та принцип дії машин для замішування тіста.

18. Охарактеризуйте будову та принцип дії збивальних машин.

19. Будова та принцип дії машин для розкочування тіста.

20. Яке устаткування відноситься до пресувального?

 

6.1. Загальні відомості про теплове устаткування.

6.2. Універсальні теплові апарати.

6.3. Варильне устаткування.

6.4. Жарильно-пекарське устаткування.

6.5. Водогрійне і допоміжне устаткування, роздаткові лінії

 

Рекомендована література:

Додаткова: 6, 7, 9, 16, 17.

Міні-лексикон: тепловий апарат, корпус, кожух, теплова ізоляція, робоча камера, теплогенеруючий пристрій, варіння, котел,, кавоварка, електро­маг­нітне поле, магнетрон, жарильна поверх­ня, жарова шафа, склокерамічне покриття, фритюрниця, пароконвектомат, плита, конфорка, кип’я­тильник, марміт, теплова стійка

6.1. Загальні відомості про теплове устаткування

Теплове устаткування призначене для нагрівання (теплової обробки) харчових продуктів: пастеризації, стерилізації, варіння, смаження.

Теплова обробка – це процес зміни теплового стану продуктів та інших речовин (середовищ).

Завдяки нагріванню:

- продукту надаються необхідні фізико-хімічні, структурно-механічні та органолептичні властивості для забезпечення його кулінарної готовності;

- внаслідок знищення мікробів досягається задовільний санітарно-гігієнічний стан продуктів.

Під час нагрівання тепло продукту передається теплопровідністю, конвекцією та тепловим випромінюванням.

 



Читайте також:

  1. Основна: 1, 2.




Переглядів: 550

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
 | 

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.003 сек.