МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів Контакти
Тлумачний словник |
|
||
ГЛАВА 11. СТАНДАРТИЗАЦІЯ І КОНТРОЛЬ ЯКОСТІ ПРОДУКЦІЇ
Законами Російської Федерацій «Про стандартизацію», «Про сертифікації продукції і послуг», вимогами ГОСТ Р 50763-95, «Громадське харчування. Кулінарна продукція, що реалізується, населенню. Загальні технічні умови »працівникам підприємств харчування наказано обов'язкове дотримання не тільки рецептур, а й технологічних режимів при приготуванні продукції. Це забезпечує не тільки високу якість виробів, але і безпеку здоров'я споживачів. Сертифікація - це діяльність незалежних уповноважених органів держави з підтвердження якості продукції встановленим вимогам стандартів. Правила сертифікації розробляються Держстандартом Росії та затверджуються Законом Російської Федерації. В умовах ринкової економіки на насиченому товарами ринку, виробленими різними підприємствами і фірмами, необхідно гарантоване підтвердження відповідності товару певному рівню якості, зазначеного в стандарті. Одним з важливих документів для видачі сертифіката є гігієнічний сертифікат, введений постановою Держсанепіднагляду в 1993 р. Метою цього сертифіката є попередження несприятливого впливу на здоров'я людини небезпечних продуктів харчування, в яких підвищено гранично допустимі норми мікробіологічних показників або концентрація речовин, що призводять до накопичення токсинів. Гігієнічні сертифікати повинні мати: харчова сировина, продукти харчування, харчові добавки, барвники, консерванти. Знак відповідності повинен мати кожен продукт, вироблений в Росії, з сертифікатом якості. На кожній пакувальній одиниці - це знак, що підтверджує відповідність маркованої їм продукції встановленим вимогам стандарту згідно сертифікації. Знак відповідності має затверджену ГОСТом символіку (рис. 32), що складається з двох частин: безпосередньо знак у вигляді графічного зображення букв «С», «Р», «Т» та коду органу Держстандарту Росії, який видав сертифікат, що складається з двох літер і двох цифр (АЮ 08). Якість такої продукції знаходиться під постійним контролем держави в особі Держстандарту, Госторгинспекции, Держсанепіднагляду РФ. З 1990 р. в Росії відповідно до Європейської системи кодування (БАМ) кожному продукту присвоюється штрих-код. Штрих-код - це маркування, нанесена на етикетку та упаковку товару, у вигляді багаторозрядних чисел у десятковій системі числення з кодуванням кожної цифри у вигляді чорних смуг на білому тлі, які легко розрізняються спеціальними засобами зчитування. Інформація про товар зберігається в штрихове коді за рахунок використання різного співвідношення ширини штрихів і пробілів. Ознакою коду служать дві довгі риси на початку і наприкінці його. Найбільш поширеним стандартом штрихових кодів є ЕАN-1З, що складається з 13 цифр. Кожному виду виробів присвоюється свій номер За цим цифрам можна визначити наступне: перші 2-3 цифри - код країни постачальника, наступні 5 цифр - код підприємства-виробника; наступні 5 цифр - інформація про товар; остання 13 цифра дозволяє переконатися в достовірності і доброякісності товару, якщо вона збігається з результатом зчитування всіх кодів приладом - сканером. У цьому розділі коротко викладені ті методи контролю, які повинні забезпечити випуск кондитерських виробів високої якості, і пов'язаний безпосередньо з діяльністю кондитера на виробництві. Контроль здійснюють санепіднагляду та технологічні санітарно-харчові лабораторії, які організовані при великих підприємствах харчування: фабриках заготовочних, їдалень, ресторанах. Переглядів: 289 |
Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google: |
© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове. |
|