Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Прийоми випробувань сировини і готових виробів

У борошні пшеничного - основному сировину кондитерського виробництва - перевіряють вологість, смак, запах, колір, зміст сторонніх і металевих домішок, кількість і якість клейковини.

У жирах визначають вологість, смак і запах, а в кондитерському жирі, какао-маслі і кокосовому маслі, крім того, температуру плавлення.

У яйцях і яйце продуктів визначають смак, вологість, запах і колір, а в меланжу, яєчному жовтку і яєчному порошку - кислотність. У яєць визначають середню масу одного яйця для визначення їх категорії.

У цукровому піску і цукровій пудрі визначають зміст сторонніх металевих домішок, крупного помелу.

У фруктових на чинках, варення, повидло, цукати, поряд з органолептичної оцінки, визначають вологість і загальний цукор.

У молочних продуктах визначають жир, смак і запах. У сухому і згущеному молоці з цукром - розчинність в воді, а в останньому ще загальний цукор.

В двовуглекислої соді визначають зміст вуглекислого натрію, так як він не розкладається з виділенням вуглекислого газу і погіршує смак готових виробів. У вуглекислому амонії визначають вміст аміаку.

Крім того, в хімічних розпушувачах, кислотах і есенціях встановлюють наявність миш'яку і солей важких металів.

Якість готових виробів визначають у лабораторіях за діючими ГОСТам і відповідно до фізико-хімічними показниками, наведеними в технічних умовах на борошняні кондитерські вироби. Як правило, якщо у виробах містяться цукор і жир, ці показники аналізують. Вироби, виготовлені з використанням хімічних розпушувачів, перевіряють на наявність лугу; лужність не повинна перевищувати 2 °. Вологість виробів також характеризує їх якість. Визначення нерозчинної в 10%-ної соляної кислоти золи дозволяє судити про наявність у виробах сторонніх домішок, таких як пісок.

У тістечок кремових, тортах визначають вологість, в кексах, мовах, коржики, напівфабрикатах - вміст сухих речовин, жиру (а в кексах і щссу родзинок). У ріжках, пирогах домашніх з маком, повидлом, слойке з марципаном, соковита з сиром, пирозі бісквітному з повидлом - вміст сухих речовин, жиру, цукру.

У разі невідповідності їх ГОСТам, ТУ та рецептурами, а також при недовкладення сировини, порушення технології працівники лабораторії мають право призупинити подальше їх випуск на будь-якій стадії технологічного процесу, а також заборонити реалізацію продукції. Про виявлені відхилення працівники лабораторії зобов'язані доводити до відома керівництво підприємства та начальника цеху, де була взята проба.




Переглядів: 280

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.004 сек.