МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів Контакти
Тлумачний словник |
|
||
ШАФРАНОВА ПАСКАü ПОТРІБНО ü 1 кг борошна, 5 жовтків, 1,5-2 скл. цукру, 1,5 скл. молока, 300 г масла або маргарину, пакетик сухих дріжджів, три чверті ч. л. солі, 1 ч. л. шафрану, пакетик ваніліну, 50 г цукатів, 100 г волоських горіхів, 100 г ізюму, панірувальні сухарі або манка. ü Для глазурі: 2 білка, 100 г цукрової пудри. ü ПРИГОТУВАННЯ ü Підігріваємо молоко (воно повинно бути теплим, а не гарячим), кладемо дріжджі, перемішуємо. Потім додаємо 500 г борошна. Перемішуємо, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце підходити. В цей час в миску кладемо шафран і розводимо його 4 ст. л. води. ü У миску кладемо жовтки, перемішуємо їх. Додаємо цукор і ванілін. Перемішуємо. На невеликому вогні розтоплюємо масло або маргарин. Коли опара підніметься в два рази, можна додавати туди інші інгредієнти. Спочатку яйця з цукром і сіллю. Перемішуємо. ü Потім прямо з водою додаємо шафран. Знову перемішуємо. Додаємо масло і знову перемішуємо. Потім поступово починаємо вмішувати борошно. Тісто найзручніше вимішувати руками. Борошна може знадобитися трохи більше. ü Готове тісто не повинно бути крутим, але в той же час має відставати від рук і від стінок. Закриваємо рушником і знову ставимо в тепле місце підходити на 1,5-2 год. У цей час можна порізати цукати і горіхи. Форму густо змащуємо маслом або маргарином. Посипаємо панірувальними сухарями чи манкою. ü Коли тісто підійде в два рази, додаємо родзинки, горіхи і цукати. Перемішуємо. Розподіляємо тісто по формах. Тісто має займати по висоті третину форми. Ставимо форми з пасками в тепле місце, щоб вони підійшли. Можна поставити підходити паски в духовку при температурі 50 градусів. ü Коли паски підійдуть, печемо їх приблизно протягом години при температурі 180 градусів. Готові паски виймаємо з форми. Даємо їм охолонути. Потім можна полити паски глазур'ю і прикрасити. Глазур робиться так. Яйця збиваємо дочиста. Додаємо цукрову пудру. Збиваємо ще раз міксером. Глазур готова. В цьому році я вирішила приготувати на Великдень шафранові паски. Завдяки шафрану всередині вони виходять жовтенькими. До речі шафран - це не що інше, як висушені і подрібнені рильця квітки крокусу. З арабської мови шафран перекладається як жовтий. Сайт. Shefkuhar.com.ua Переглядів: 387 |
Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google: |
© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове. |
|