Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






ШАФРАНОВА ПАСКА

ü ПОТРІБНО

ü 1 кг борошна, 5 жовтків, 1,5-2 скл. цукру, 1,5 скл. молока, 300 г масла або маргарину, пакетик сухих дріжджів, три чверті ч. л. солі, 1 ч. л. шафрану, пакетик ваніліну, 50 г цукатів, 100 г волоських горіхів, 100 г ізюму, панірувальні сухарі або манка.

ü Для глазурі: 2 білка, 100 г цукрової пудри.

ü ПРИГОТУВАННЯ

ü Підігріваємо молоко (воно повинно бути теплим, а не гарячим), кладемо дріжджі, перемішуємо. Потім додаємо 500 г борошна. Перемішуємо, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце підходити. В цей час в миску кладемо шафран і розводимо його 4 ст. л. води.

ü У миску кладемо жовтки, перемішуємо їх. Додаємо цукор і ванілін. Перемішуємо. На невеликому вогні розтоплюємо масло або маргарин. Коли опара підніметься в два рази, можна додавати туди інші інгредієнти. Спочатку яйця з цукром і сіллю. Перемішуємо.

ü Потім прямо з водою додаємо шафран. Знову перемішуємо. Додаємо масло і знову перемішуємо. Потім поступово починаємо вмішувати борошно. Тісто найзручніше вимішувати руками. Борошна може знадобитися трохи більше.

ü Готове тісто не повинно бути крутим, але в той же час має відставати від рук і від стінок. Закриваємо рушником і знову ставимо в тепле місце підходити на 1,5-2 год. У цей час можна порізати цукати і горіхи. Форму густо змащуємо маслом або маргарином. Посипаємо панірувальними сухарями чи манкою.

ü Коли тісто підійде в два рази, додаємо родзинки, горіхи і цукати. Перемішуємо. Розподіляємо тісто по формах. Тісто має займати по висоті третину форми. Ставимо форми з пасками в тепле місце, щоб вони підійшли. Можна поставити підходити паски в духовку при температурі 50 градусів.

ü Коли паски підійдуть, печемо їх приблизно протягом години при температурі 180 градусів. Готові паски виймаємо з форми. Даємо їм охолонути. Потім можна полити паски глазур'ю і прикрасити. Глазур робиться так. Яйця збиваємо дочиста. Додаємо цукрову пудру. Збиваємо ще раз міксером. Глазур готова.

В цьому році я вирішила приготувати на Великдень шафранові паски. Завдяки шафрану всередині вони виходять жовтенькими. До речі шафран - це не що інше, як висушені і подрібнені рильця квітки крокусу. З арабської мови шафран перекладається як жовтий.

Сайт. Shefkuhar.com.ua




Переглядів: 387

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.003 сек.