Студопедия
Новини освіти і науки:
Контакти
 


Тлумачний словник






Харчування та годування хворих пацієнтів

 

1. При захворюваннях серцево-судинної системи показана дієта:

а)№1;

б) №7;

в) №10;

г)№11;

д) №15.

 

2. Показання для призначення дієти №5:

а) Захворювання серцево-судинної системи;

б) Ожиріння;

в) Туберкульоз легень;

г) Хронічні захворювання печінки;

д) Цукровий діабет.

 

3. Парантеральним методом штучного харчування є:

а) Ін’єкційний метод;

б) З напувальника;

в) Ректальний метод;

г) Ч/з гастроєюностому;

д) Ч/з зонд.

 

4. Пацієнт 45 років госпіталізований з приводу підвищення АТ вперше. М/с згідно плану догляду протягом тижня проводила з ним навчання за дієтою №10. пацієнт знає страви які дозволяється і обмежуються дієтою, родичі приносять тільки дозволені продукти, але пацієнт додає сіль у всі страви. Яка оцінка ефективності навчання буде більш корисною для корекції плану догляду? Мету досягнуто:

а) Неповністю, пацієнт не дотримується вимог дієти;

б) Неповністю, п-т не знає принципів дієти;

в) Неповністю, п-т не усвідомлює важливості дієтичних обмежень;

г) Повністю, п-т знає вимоги дієти і дотримується їх;

д) Повністю, п-та родина знають вимоги дієти.

 

5. П-т 38 років страждає на гастрит на протязі 5 років. Болі в епігастрії виникають частіше після гострих страв, яким він віддає перевагу у харчуванні. Часто буває у відрядженнях. Може назвати страви і продукти рекомендовані дієтою, але вважає їх несмачними. Як краще сформулювати проблему п-та?

а) Відсутність можливості дієтичного харчування;

б) Неадекватне харчування внаслідок хвороби;

в) Незнання принципів дієтичного харчування;

г) Незнання принципів раціонального харчування;

д) Нерозуміння важливості дотримання дієти.

 

6. П-ту після операції на стравоході ввели зонд для харчування. Який об’єм їжі від добової норми Ви б ввели у перший день?

а) 30%;

б) 50%;

в) 70%;

г) 80%;

д) 100%.

100

П-ту призначена дієта№5. Як краще пояснити п-ту мету дієтичного харчування?

а) Нормалізує роботу кишечнику;

б) Сприяє відновленню порушеної функції печінки;

в) Сприяє нормалізації кровообігу;

г) Сприяє нормалізації секреторної і моторної функції шлунка

д) Покращує обмін речовин.

 

8. Ч/з значну фізичну слабкість п-т з недостатністю кровообігу не в змозі самостійно приймати їжу. Який із зазначених методів харчування слід призначити такому п-ту?

а) Годування з ложки;

б) Лікувальна клізма;

в) Парентеральне харчування;

г) Харчування ч/з гастро стому;

д) Харчування ч/з зонд.

 

9. Чоловіка 43 років прооперовано з приводу непрохідності стравоходу. Лікар призначив лікування ч/з гастро стому. Що має зробиº м/с безпосередньо перед введенням їжі в шлунок?

а) Вимити руки;

б) Підготувати їжу;

в) Підготувати лійку;

г) Підготувати п-та;

д) Промити зонд.

 




Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.002 сек.