МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів Контакти
Тлумачний словник |
|
||
ПАСКА В ДУХОВЦІü ПОТРІБНО ü Борошно пшеничне - 1,2 кг, кефір 2,5% - 0,5 л, дріжджі пресовані - 30 г, цукор - 200 г, масло вершкове - 150 г, яйця курячі - 4 шт., ванільний цукор – пакет, родзинки - 2 жмені. ü ПРИГОТУВАННЯ ü Першою слід навести опару. І якщо кефір можна використовувати прямо з холодильника, то вода, призначена для розведення дріжджів, повинна бути теплою. Зазвичай, для випічки я використовую пресовані дріжджі. Нам знадобиться третя частина палички. ü Теплою водою (півсклянки) розпустити дріжджі, додамо ложку цукру і дві ложки борошна. Кефір виливаємо в глибоку миску. Сюди ж додамо і дріжджову суміш. Миску накриємо рушником і поставимо в тепле місце на годину. Часу цілком достатньо, щоб дріжджі гарненько «побродили». ü Заздалегідь, в мисці розтопити 150 г вершкового масла, щоб віно встигло трохи охолонути і не було гарячим. Білки відділити від жовтків, останні зіб'ємо виделкою. Родзинки заллємо окропом і залишимо в такому вигляді хвилин на 10-15 до набухання. ü Потім зливаємо воду, а родзинки слід ретельно висушити. Для чого, поясню трохи пізніше. Через годину, коли опара збільшиться втричі, поступово, один за одним додамо розтоплене масло, цукор, пакетик ванільного цукру, жовтки. Суміш перемішати. ü У суміш додамо заздалегідь просіяне борошно і сіль. Додавати борошно слід частинами, при цьому тісто розвішувати ложкою. Готове тісто повинне вийти м'яким і слухняним. Тісто укладемо в глибоку каструлю, накриємо рушником і залишимо в теплому місці на 2 год. ü За цей час тісто почне добре підніматися. Його слід обминати 2-3 рази. З останнім обминанням, тісто акуратно з'єднаємо з родзинками. А щоб ягоди не осіли на дно в готовій випічці, заздалегідь обваляємо родзинки в борошні. Але, залишки борошна слід ретельно струсити. ü Завжди, перш ніж викласти готове тісто в форми, я їх заздалегідь підігріваю, а стінки обробляю рослинним маслом. Норма тіста, що укладається у форми, - трохи менше половини. Наповнені тістом формочки на півгодини поставимо в тепле місце, а духовку розігріємо до 200 градусів. ü Паски запікаємо до утворення рум'яної скоринки. Поки паски випікаються, зробимо глазур. Після неодноразових випробувань, я зрозуміла, що звичайна цукрова глазур виходить самою стійкою, смачною, білосніжною і проста у приготуванні. Для такої глазурі знадобиться 2 білка і 1,5 скл. цукрової пудри. ü Робиться глазур просто: збиваючи білки, поступово додаємо пудру. Гарячі готові паски заливаємо глазур'ю і посипаємо цукровою посипкою. Тісто вийшло пишним і повітряним, за що я завжди віддаю перевагу цим рецептом. Христос воскрес! Воістину воскрес! Скоро Великдень - найсвітліше християнське свято, головними символами якого є фарбовані яєчка, вино Кагор і, звичайно, паски. І ось від останніх великодніх виробів рідко, хто відмовиться, не залежно від ступеня релігійності, а значить, нам господаркам слід заздалегідь підготуватися. Взагалі, найбільш правильною вважається паска, приготована з сиру, але мені більше подобається здобна, з борошна, яєць, масла і обов'язково з родзинками і ваніллю. Одним з моїх найулюбленіших рецептів паски мені і хочеться з вами поділитися. Від інших, ця паска відрізняється наявністю у своєму складі не тільки дріжджів, але і кефіру. Від цього, як мені здається, паска виходить набагато смачніше, ситніше, пишніше, а від того і повітряніше. В іншому, складу мало чим відрізняється від традиційних пасок і перш за все, це трохи більше, ніж у звичайної випічки, присутність здобних продуктів - масла і яєць. Сайт. Gotuemo.com Переглядів: 187 |
Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google: |
© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове. |
|