Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






ПАСКА В ДУХОВЦІ

ü ПОТРІБНО

ü Борошно пшеничне - 1,2 кг, кефір 2,5% - 0,5 л, дріжджі пресовані - 30 г, цукор - 200 г, масло вершкове - 150 г, яйця курячі - 4 шт., ванільний цукор – пакет, родзинки - 2 жмені.

ü ПРИГОТУВАННЯ

ü Першою слід навести опару. І якщо кефір можна використовувати прямо з холодильника, то вода, призначена для розведення дріжджів, повинна бути теплою. Зазвичай, для випічки я використовую пресовані дріжджі. Нам знадобиться третя частина палички.

ü Теплою водою (півсклянки) розпустити дріжджі, додамо ложку цукру і дві ложки борошна. Кефір виливаємо в глибоку миску. Сюди ж додамо і дріжджову суміш. Миску накриємо рушником і поставимо в тепле місце на годину. Часу цілком достатньо, щоб дріжджі гарненько «побродили».

ü Заздалегідь, в мисці розтопити 150 г вершкового масла, щоб віно встигло трохи охолонути і не було гарячим. Білки відділити від жовтків, останні зіб'ємо виделкою. Родзинки заллємо окропом і залишимо в такому вигляді хвилин на 10-15 до набухання.

ü Потім зливаємо воду, а родзинки слід ретельно висушити. Для чого, поясню трохи пізніше. Через годину, коли опара збільшиться втричі, поступово, один за одним додамо розтоплене масло, цукор, пакетик ванільного цукру, жовтки. Суміш перемішати.

ü У суміш додамо заздалегідь просіяне борошно і сіль. Додавати борошно слід частинами, при цьому тісто розвішувати ложкою. Готове тісто повинне вийти м'яким і слухняним. Тісто укладемо в глибоку каструлю, накриємо рушником і залишимо в теплому місці на 2 год.

ü За цей час тісто почне добре підніматися. Його слід обминати 2-3 рази. З останнім обминанням, тісто акуратно з'єднаємо з родзинками. А щоб ягоди не осіли на дно в готовій випічці, заздалегідь обваляємо родзинки в борошні. Але, залишки борошна слід ретельно струсити.

ü Завжди, перш ніж викласти готове тісто в форми, я їх заздалегідь підігріваю, а стінки обробляю рослинним маслом. Норма тіста, що укладається у форми, - трохи менше половини. Наповнені тістом формочки на півгодини поставимо в тепле місце, а духовку розігріємо до 200 градусів.

ü Паски запікаємо до утворення рум'яної скоринки. Поки паски випікаються, зробимо глазур. Після неодноразових випробувань, я зрозуміла, що звичайна цукрова глазур виходить самою стійкою, смачною, білосніжною і проста у приготуванні. Для такої глазурі знадобиться 2 білка і 1,5 скл. цукрової пудри.

ü Робиться глазур просто: збиваючи білки, поступово додаємо пудру. Гарячі готові паски заливаємо глазур'ю і посипаємо цукровою посипкою. Тісто вийшло пишним і повітряним, за що я завжди віддаю перевагу цим рецептом. Христос воскрес! Воістину воскрес!

Скоро Великдень - найсвітліше християнське свято, головними символами якого є фарбовані яєчка, вино Кагор і, звичайно, паски. І ось від останніх великодніх виробів рідко, хто відмовиться, не залежно від ступеня релігійності, а значить, нам господаркам слід заздалегідь підготуватися.

Взагалі, найбільш правильною вважається паска, приготована з сиру, але мені більше подобається здобна, з борошна, яєць, масла і обов'язково з родзинками і ваніллю. Одним з моїх найулюбленіших рецептів паски мені і хочеться з вами поділитися.

Від інших, ця паска відрізняється наявністю у своєму складі не тільки дріжджів, але і кефіру. Від цього, як мені здається, паска виходить набагато смачніше, ситніше, пишніше, а від того і повітряніше. В іншому, складу мало чим відрізняється від традиційних пасок і перш за все, це трохи більше, ніж у звичайної випічки, присутність здобних продуктів - масла і яєць.

Сайт. Gotuemo.com




Переглядів: 187

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.004 сек.