МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів Контакти
Тлумачний словник |
|
||||||||||||||||||
Відбір проб продукції тваринництваВідбір проб молока і молочних продуктів здійснюється на фермах, молочних пунктах, молокозаводах, базарах. Проби рідких продуктів (молока, сметани, вершків) з невеликих ємкостей (бідон, фляга тощо), відбирають після перемішування, з великих ємкостей (цистерна, чан) - з різної глибини ємкості чашкою з подовженою ручкою або спеціальним пробовідбірником (циліндрична труба діаметром 9-10 мм). Точкові проби зливають в одну ємкість, перемішують і відбирають середню пробу обсягом: для молока 5-6 л; для сметани, вершків - 0,2-1 л. Відбір проб м’яса, органів сільськогосподарських тварин і птиці проводять на фермах господарств різних форм власності, базарах і м’ясокомбінатах. Проби м’яса (без жиру) від туш і напівтуш відбирають шматками по 0,2-0,3 кг навпроти 4-5 шийних хребців у ділянці лопатки, стегна і товстих частин м’язів. Загальна маса середньої проби 2-3 кг. Для спеціального лабораторного дослідження відбирають також кістки в кількості 0,5 кг (хребет, 2-3 ребра). Вилучення проб органів тварин здійснюють в кількостях: нирки, селезінка, легені - 1,2 кг; щитовидна залоза - весь орган. Птицю відбирають цілими тушками. Число їх залежить від кількості одиниць транспортних упакувань в партії (ДЕСТ 2679-80). Проби жирів відбирають на м’ясокомбінатах та інших переробних підприємствах. Перед відбором з кожної партії складають вибірку упаковочних одиниць (бочки та ін.), яка складає 10% всієї партії, але не менше трьох упакувань. Проби жирів відбирають щупом на всю глибину упакування. З перемішаної об’ємної проби беруть середню пробу масою 0,3 - 0,5 кг. Відбір проб риби проводять на рибокомбінатах, холодокомбінатах, базарах, а при масовому відлові - безпосередньо в рибгоспах. Дрібні екземпляри риб відбирають цілими тушками, з великих - середні частини. Дослідженню підлягають всі види риби. Маса середньої проби - 2-3 кг. Проби яєць відбирають на птахофабриках, птахофермах, господарствах всіх форм власності та на базарах. Величина проби - 5-10 штук.
Таблиця 6.2.Відбір проб меду
Проби натурального меду відбирають на пасіках господарств всіх форм власності, базарах, складах і базах господарств і споживкооперації. Перед відбором з кожної партії складають виборку упаковочних одиниць, керуючись при цьому ДЕСТом 19792-74: (табл..6.2.) Від кожного упакування відбирають точкові проби. Зразки рідкого меду беруть трубчатим алюмінієвим пробовідбірником діаметром 10-12 мм, занурюючи його на всю глибину, якщо мед щільний - щупом для масла з різних шарів. Закристалізований мед відбирають конічним щупом, занурюючи його в мед під нахилом. При дослідженні сотового меду з однієї соторамки вирізають частину соти площею 20 см2. Якщо сотовий мед шматковий, беруть в тих же розмірах від кожного упакування. Після видалення воскових кришечок зразки вміщують на сітковий фільтр з діаметром гнізд більше 1 мм, вставлений в стакан, і ставлять у термостат при температурі 40-45 0С. Маса середньої проби - 0,2 кг залежно від величини партії і методу досліджень. Відбір проб вовни здійснюють на фабриках первинної обробки її, безпосередньо в господарствах - при масовій стрижці овець. Перед відбором проб з кожної партії складають виборку упаковочних одиниць, в яку відбирають 10% упакувань (не менше 5) з мінімальним гамма-фоном, по якому формується партія. З кожного упакування відбирають точкові проби масою по 5-10 г по 5 проб з кожного боку упакування (папки), розміщуючи точки відбору рівномірно по площі. Проби всіх упакувань з’єднують. При необхідності дослідження кожного одиночного упакування об’єднують точкові проби з одного упакування. Об’єднану пробу розмішують руками, розкладають шаром площею 100 см х 100 см (для одиночного упакування – 50 см х 50 см). З різних місць шару відбирають точкові проби по 5-10 г, з яких складають середню пробу. Маса середньої проби - 100-200г. Відбір проб пухо-хутряної сировини, шкір проводять на м’ясокомбінатах, холодокомбінатах і звірогосподарствах. При дослідженні пухо-хутряної сировини відбирають не менше 5-10 шкірок з партії сировини, підготовленої до відправки. Від кожної шкурки відрізають смужки по периметру або від пашин. Величина середньої проби 20-50 г залежно від виду тварин. Величина проби з шкур великих тварин (ВРХ, вівці) - 100-200 г. При експортних поставках хутра його досліджують неруйнуючим методом (гамма-спектрометрія).
Переглядів: 2522 |
Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google: |
© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове. |
|