Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Компоненти молочного походження у складі продуктів дитячого харчування

Знежирене молоко

У результаті сепарування незбираного молока отримують знежирене молоко і вершки. Знежирене молоко широко використовується у виробництві продуктів дитячого харчування на молочній основі для нормалізації молока, приготуванні заквасок, сухих молочнокислих продуктів, біологічно активних добавок.

Знежирене молоко має менший вміст жиру (0,05%). В 1 см3 такого молока міститься 1…2 млрд. жирових кульок. Відповідно в ньому менше азотистих речовин, лецитину ніж у незбираному молоці.

 

Сухе знежирене молоко

Сухе знежирене молоко отримують шляхом висушування концентрованого знежиреного молока на розпилювальній сушарці. Сухе знежирене молоко використовують у якості основного компонента при виробництві лікувально-дієтичних дитячих продуктів. Вміст вологи у такому продукті коливається в межах 2…4%.

 

Вершки

Вершки – продукт, який отримають при сепаруванні молока та який містить 55…80% води; 10…40% жиру; 2,5…3% білків; 3…4% вуглеводів; 0,4…0,6% золи, а також вітаміни А, Д, Е, С, групи В.

Вершки використовують для нормалізації молока при виготовленні продуктів дитячого харчування та виробництві сиру кисломолочного роздільним способом.

 

Компоненти немолочного походження у складі продуктів дитячого харчування

У продуктах дитячого харчування для підвищення їхньої біологічної та харчової цінності, а також покращання смакових якостей вносять різні компоненти. У продуктах дитячого харчування, що виготовляються на основі коров’ячого молока вносять ь такі компоненти як молочно-білкові та сироваткові концентрати, борошно для дитячого та дієтичного харчування, толокно, крупи, рослинні та тваринні жири, вуглеводи та вуглеводні препарати, вітаміни, мінеральні речовини, біологічно активні речовини, закваски та бактеріальні препарати.

 




Переглядів: 156

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.005 сек.