Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Мінеральні речовини

Для більш повного забезпечення молодого ростучого організму залізом цинком та іншими мікроелементами або їхніми комплексами до продуктів дитячого харчування додають їхні солі. Відомо, що після народження дуже швидко виснажуються запаси заліза у організмі дитини і починаючи з 6…9-місячного віку зростає дефіцит заліза, міді, цинку. Тому в продукти дитячого харчування вводять солі мікроелементів з урахуванням їхньої кількості в сировині.

Деякі солі вводять у молоко щоб змінити характер згортання білків, наблизивши його до згортання білків материнського молока.

При введенні лимоннокислих солей калію та натрію до молока відбувається взаємодія їх з вільними іонами кальцію з утворенням малорозчинних солей кальцію. Зниження концентрації іонізованого кальцію в молоці сприяє утворенню під впливом шлункового соку пухкого ніжного згустку казеїну, який легко засвоюється організмом дитини.

Лимоннокислі солі калію та натрію вносять до сумішей «Малютка», «Біолакт», «Віталакт», ацидофільні молочні суміші, низьколактозні суміші. Препаратами заліза збагачують майже всі продукти дитячого харчування.

Лимоннокислі солі калію та натрію – це кристалічні продукти білого кольору, що легко розчиняються в воді.

У якості джерела заліза до дитячих сумішей додають гліцерофосфат заліза (зеленувато-жовта сіль заліза, яка не розчиняється у воді, а при нагріванні розчиняється в розбавлених хлор водневій, нітратній та щавлевій кислотах), сірчанокисле залізо (зеленувато-блакитна сіль, що добре розчиняється у воді і нерозчинна у спирті та кислотах) та сахарат окисного заліза (водний розчин суміші хлорного заліза, карбонату натрію, цукру-піску, розчину їдкого натрію).

Джерелом міді у продуктах дитячого харчування є сульфат міді. Це кристалічний порошок синього кольору, що добре розчиняється в воді, розбавленому спирті та концентрованій хлор водневій кислоті.

Білий кристалічний порошок сірчанокислого цинку є джерелом цинку у продуктах дитячого харчування. Він добре розчиняється в воді та не розчиняється в спирті.

При виготовленні продуктів дитячого харчування також використовують харчову лимонну кислоту, калій йодистий, гідроксид кальцію, хлористий магній та хлористий марганець.

Особливий вплив на якість готового продукту справляє якість питної води. Склад і властивості води не залежно від джерела водопостачання повинні забезпечувати її епідеміологічну безпеку, нешкідливість хімічного складу та задовільні органолептичні властивості.

Вода, яка використовується при виготовленні продуктів дитячого харчування повинна відповідати вимогам ГОСТ 2874-82 Вода питьевая. Гигиенические требования и контроль за качеством (Вода питна. Гігієнічні вимоги і контроль за якістю)




Переглядів: 179

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.005 сек.