Студопедия
Новини освіти і науки:
Контакти
 


Тлумачний словник






Коефіцієнт 1,1 враховує витрати гарячої води на прибирання приміщень.

Таблиця 2

№ п/п Назва міста Опалювальний період
Тривалість, діб Температура повітря,оС
Розрахункова для проектування Середня опалю-вального періоду Середня самого холодного місяця
Опалення Вентиляції
  Київ -21 -10 -1,1 -5,9
  Луганськ -25 -10 -1,6 -6,6
  Львів -19 -7 +0,3 -3,9
  Одеса -17 -6 +1 -2,5
  Харків -23 -11 -2,1 -7,3

Витрати теплоти на вентиляцію розраховують за формулою

,

де - питомі витрати теплоти на вентиляцію i-ої будівлі.

Таблиця 3

Найменування будівлі Об'єм будівлі, тисячі м3 Питомі втрати теплоти будівлі qo, Вт/м3град Питомі витрати теплоти на вентиляцію qв, Вт/м3град
Механічні цехи, слюсарні майстерні 5 – 10 10 – 50 50 – 100 100 - 200 0,64 – 0,53 0,53 – 0,47 0,47 – 0,44 0,44 – 0,42 0,47 – 0,29 0,29 – 0,18 0,18 – 0,14 0,14 – 0,095
Адміністративні, побутові і допоміжні приміщення 0,5 – 1 1 – 2 2 – 5 5 –10 10 - 20 0,69 – 0,53 0,53 – 0,47 0,47 – 0,39 0,39 – 0,35 0,35 – 0,29 - - 0,17 – 0,14 0,14 – 0,13 0,13 – 0,11
Склади 1 –2 2 – 5 5 - 10 0,94 – 0,81 0,81 – 0,69 0,69 – 0,53  

 

Витрати пари на опалення і вентиляцію визначаються за формулою

,

де -ентальпії пари і конденсату на вході і виході з підігрівника води, яка іде на опалення приміщень.

 

ГАРЯЧЕ ВОДОПОСТАЧАННЯ

 

У побутових приміщеннях промислових підприємств усі душові працюють одночасно на протязі 45 хвилин після закінчення зміни.

Максимальні витрати теплоти на побутове гаряче водопостачання включають витрати гарячої води на душові сітки, крани гарячої води, приготування їжі в їдальнях, прибирання приміщень і становлять:

де - норма витрат гарячої води на одну душову сітку за

годину;

- норма витрат гарячої води на один кран умивальника за

годину;

- норма витрат гарячої води на одну порцію страви;

– кількість душових сіток;

Np – кількість робітників на підприємстві;

np – кількість робітників на одну душову сітку ( табл. 4);

- кількість кранів гарячої води;

Nкр – кількість службовців, працюючих на підприємстві;

nкр – кількість службовців на один кран гарячої води ( табл. 4);

- кількість порцій страв, яку виготовляють в їдальні за годину;

св=4,19 кДж/кг – теплоємність води;

tгв=65оС – температура гарячої води;

tх – температура холодної водопровідної води, приймається в опалюваль-ний період tхз=5оС , а влітку - tхл=15оС.

Коефіцієнт 1,1 враховує витрати гарячої води на прибирання приміщень.




Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.002 сек.