Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

ПРОГРАМА З ОРГАНІЗАЦІЙНОЇ

(УПРАВЛІНСЬКОЇ) ПРАКТИКИ

Напрям підготовки 140101 «Готельно-ресторанна справа»  
Спеціальність 6.14010101«Готельна і ресторанна справа»
Факультет Туризму, готельного та ресторанного бізнесу

 

 

Київ – 2014


Програма з організаційної (управлінської) практики для студентів напряму підготовки 140101 „Готельно-ресторанна справа” спеціальності 6.14010101 «Готельна і ресторанна справа». – К.: КУТЕП, 2014. – 23 с.

 

Розробники: Бунтова, к.е.н., доц., заст. завідувача кафедри готельно-ресторанної справи;

Тимейчук А.М., викладач кафедри готельно-ресторанної справи

 

Рецензент: Парубець О.В.., к.е.н., доцент кафедри менеджменту підприємств туристичної індустрії КУТЕП

 

 

Методичні рекомендації затверджені на засіданні кафедри готельно-ресторанної справи. Протокол від 28 лютого 2014 року № 5.

 

Завідувач кафедри Н.О. П’ятницька

“_____”___________________ 2014 року

 

Схвалено вченою радою факультету туризму, готельного та ресторанного бізнесу. Протокол від «__» __________ 2014 року № .

 

 

Координатор напряму підготовки Н.В. Бунтова

“_____”________________2014 року

 

 


ЗМІСТ

1. Загальні положення
2. Керівництво практикою та контроль за її проходженням  
3. Розподіл робочих днів і зміст практики
4. Зміст програми практики
5. Вимоги до оформлення звіту з практики
6. Система оцінювання знань
  Додатки

 


ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

Робочу програму організаційної (управлінської) практики укладено відповідно до закону України «Про освіту», Положення про проведення практики студентів вищих навчальних закладів України (додаток до наказу Міністра освіти України № 93 від 8 квітня 1993 р.) і навчального плану спеціальності 6.14010101 «Готельна і ресторанна справа».

Організаційна (управлінська) практика є складовою частиною завершення підготовки бакалаврів з готельної та ресторанної справи і базується на дисциплінах професійної та практичної підготовки.

Крім того, практика сприяє скороченню терміну адаптації випускника університету до сучасних умов діяльності закладів готельного та ресторанного господарства.

Зміст організаційної (управлінської) практики визначається освітньо-кваліфікаційною характеристикою та освітньо-професійною програмою бакалавра “Готельна і ресторанна справа”.

Відповідно до навчального плану на освітньо-кваліфікаційному рівні „бакалавр” для студентів спеціальності 6.14010101 “Готельна і ресторанна справа” організаційна (управлінська) практика проводиться загальною тривалістю 2 тижні.

Метою організаційної (управлінської) практики є оволодіння студентами сучасними методами і формами організації управління в сфері готельного та ресторанного господарства на базі одержаних теоретичних знань, отриманих у процесі навчання, набуття професійних умінь і навичок для прийняття самостійних рішень під час конкретних ситуацій, що складаються на підприємствах у сучасних умовах.

Завдання практики:

- вивчити та розробити організаційну структуру управління підприємством;

- ознайомитися із функціональними обов’язками керівників та спеціалістів різних рівнів управління, проаналізувати взаємовідносини апарату управління та робітниками;

- проаналізувати професійний, кадровий склад керівників, спеціалістів та робітників (стаж роботи, освіта, стать, вік);

- проаналізувати методи управління підприємством: адміністративні методи управління, використання в управлінні підприємством організаційного впливу; наявність у апараті управління посадових інструкцій, аналіз їх змісту; використання розпорядчого впливу в управлінні, використання методів соціального управління;

- проаналізувати інформаційне і технічне забезпечення: характеристика інформаційних потоків на підприємстві, організація роботи із документацією, порядок складання організаційно-розпорядчої документації, засоби організаційної та обчислювальної техніки;

- зробити висновки та дати пропозиції щодо вдосконалення управління підприємством.

Організаційна (управлінська) практика проводиться у готельних підприємствах, закладах ресторанного господарства різних форм власності і типів господарювання, які є юридичними особами і функціонують на ринку не менше двох років. У цих закладах повинні впроваджуватися прогресивні технології виробництва, організації праці та управління, працювати висококваліфіковані фахівці, які здатні створити відповідні умови студентам у здобутті професійних вмінь та навичок за вказаними вище посадами. З такими закладами університет завчасно укладає довгострокові договори на її проведення.

Студенти можуть самостійно з дозволу кафедри готельно-ресторанної справи підібрати для себе заклад для проходження практики з перспективою майбутнього працевлаштування. Для цього заклад повинен укласти з університетом договір та оформити паспорт підприємства належним чином (бланки документів необхідно узяти у відділі практики). Розподіл студентів за об’єктами практики і призначення керівників здійснюється кафедрою готельно-ресторанної справи, погоджується з деканатом та навчальним відділом і оформлюється наказом ректора. Після підписання цього наказу зміни з організаційних питань практики студентів не допускаються.

Після закінчення практики студент звітує про виконання програми практики. Форма звіту: письмовий матеріал, таблиці, графіки, схеми, інші матеріали з використанням комп’ютерних технологій, додатки.




Переглядів: 152

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.005 сек.