1. Визначаємо відповідність виробів вимогам стандарту – ГОСТ 28371 – Обувь. Определение сортності.
1 зразок – с. 2, п. 3 – допускається;
2 зразок – с. 2, п. 8 – не допускається у модельному взутті;
3 зразок –с. 3, п. 15 – допускається.
2. Розраховуємо рівень конкурентоспроможності диференційним методом за формулою:
де g – значення оцінки першого відносного показника якості;
Р1 – значення дослідного зразка;
Рб – значення базового зразка.
Визначаємо середній показник (рівень конкурентоспроможності):
1 зразок:
1.1. 3/5 = 0,6
1.2. 1,5/3 = 0,5
1.3. 4/4,5 = 0,9
––––––––––––
1,93/3 = 0,66
2 зразок:
3,5/5 = 0,7
2/3 = 0,66
3/4,5 = 0,66
––––––––––
2,03/3 = 0,68
3 зразок:
4,5/5 = 0,9
2/3 = 0,66
3,5/4,5 = 0,77
–––––––––––
2,33/3 = 0,78
Показники базового зразка приймаємо за 1.
1 зразок = 0,66
2 зразок = 0,68
3 зразок = 0,56
Окрім рівня конкурентоспроможності необхідно ураховувати, що зразок № 2 має неприпустимий дефект. Таким чином, із запропонованих зразків найбільш якісне взуття фірми __________,. на другому місці зразок № 1 фірми ______________. Для закупівлі найбільш взуття фірми ________________ – зразок № 3.
Для визначення якості хутряних товарів необхідно враховувати, що якість виробів складається з двох показників: ґатунок – ступінь розвитку волосся та група дефектів – якість виготовлення виробу. Вибір показників якості залежить від особливостей хутряного напівфабрикату – хутряний чи начальний, з волоссям на зворотньому боці, а шкіряній частині на лицьовому боці.
За стандартом якість хутряних виробів залежить від виду напівфабрикату, характеру волосяного покрову (ґатунку) – с. 16, п. 2.2.5, табл. 6 та групи дефектів – с.37, п. 2.2.6 – табл. 7. Також ураховують вид підкладки, проміжних деталей, лінійні розміри.
Переглядів: 151
Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google: