Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Ситуаційне завдання № 3

До супермаркету, де Ви працюєте товарознавцем, 28.12.06 р. надійшла партія риби гарячого копчення – оселедці атлантичні жирні, нерозбірні, крупні. Згідно якісного посвідчення, викопчені 28.12.06 р., за органолептичними і фізико-хімічними показниками якості відповідають стандарту.

У процесі прийняття товару за якістю було встановлено: готовність продукту – оселедці рівномірно прокопчені, м'ясо, ікра, молоки проварені без ознак сирості, кров повністю звернулася; зовнішній вигляд – поверхня оселедців чиста, рівного темно-золотистого кольору, з легкою злущеністю шкіри; масова частка кухонної солі – 4,5 %; смак і запах – відчувається вираження солоності і легке окислення підшкірного прошарку жиру і м’яса; зовнішні пошкодження – здуття шкіри, біля 5 % риб з обламаними головками; розмір риб – 18-20 см; вміст жиру – 11,5 %.

Вам необхідно:

– зробити висновки за результатами приймання риби гарячого копчення по якості;

– прийняти рішення щодо приймання партії риби гарячого копчення;

– визначити терміни зберігання риби гарячого копчення.

 

 

Ситуаційне завдання № 4

До магазину, де Ви працюєте директором, 12.11.06р. надійшла партія сирокопченої ковбаси «Дніпровська», в/г. при проведенні якісної оцінки партії ковбаси було виявлено: ковбаси мають форму у вигляді кільця з внутрішнім діаметром 16-18 см, поверхня батонів суха, чиста, без пошкоджень оболонки, фарш рівномірно перемішаний, без пустот зі шматками шкірки рожевого відтінку розміром 3-4 мм, смак приємний солонуватий з ароматом копчення і пряностей; вміст вологи 24%; консистенція плотна з ущільненістю зовнішнього шару до 2 мм; вміст кухонної солі – 4,5 %; масова доля нітрит натрію – 0,025 %; температура в товщі батона – 140С.

Вам слід дати оцінку якості партії ковбаси на відповідність вимогам РСТУССР 1824-83; прийняти рішення за результатами примання партії сирокопченої ковбаси.

 




Переглядів: 143

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.005 сек.