Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Ситуаційне завдання № 5

До універсаму, де Ви працюєте товарознавцем 20.12.2006 надійшда партія ковбаси вареної «Московська» 1 сорту. При проведенні приймання за якістю було встановлено: поверхня батонів суха, без пошкоджень оболонки, напливів, злипань, консистенція пружня, фарш рожевого кольору, рівномірно перемішаний, містить шматочки шпику білого кольору розміром 4 мм, смак – вміру солоний, без сторонніх присмаків і запахів. Масова частка кухонної солі 2,8 %, масова частка вологи – 67 %, масова частка нітриту 0,045 %, крохмалю – 2%.

Форма і розмір батонів – прямі батони довжиною 40-48 см з двома поперечними перевязками на нижньому кінці батону.

За результатами якісної оцінки партії вареної ковбаси необхідно зробити висновок щодо відповідності партії вареної ковбаси вимогам ГОСТ.

Прийняти рішення відносно результатів приймання партії вареної ковбаси за якістю.

 

Товарознавство молока і молочних продуктів

Ситуаційне завдання № 6

1.На продовольчу базу надійшли дві партії масла коров’ячого. При прийманні цих партій була визначена якість продукції. Результати цього визначення наведені в таблиці.

Таблиця 1

Результати визначення якості коров’ячого масла

№ п/п Найменування показника Партія 1 Партія 2
1. Зовнішній вигляд Масло у картонних ящиках по 20 кг. Пакування чисте без деформації. Маркування чітке, повна, правильна. Масло запаковано у ящики по 20 кг. Пакування та маркування правильні, порушень немає.
2. Консистенція однорідна, але недостатньо пластична і щільна, є мілкі краплі вологи на розрізі є мілкі краплі вологи на розрізі масла, трохи крихка та рихла консистенція
3. Колір світло–жовтий, однорідний по всій масі світло–жовтий, однорідний по всій масі
4.   Смак і запах чистий кисломолочний смак та запах, добре виражений чистий, характерний для верш-кового масла але недостатньо виражений, відчувається слабо солоний присмак
5. Масова частка, %: жиру вологи кухонної солі   83,00 15,0 –   77,2 19,7 1,0
6. Титрована кислотність плазми масла, ˚Т 30,00 20,00

Вам необхідно:

1. Встановити найменування кожної партії масла.

2. Зробіть висновок щодо якості обох партій коров’ячого масла.

3. Встановити сорт кожної партії масла.

4. Прийняти рішення відносно приймання кожної з цих партій масла.





Переглядів: 152

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.004 сек.