Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Ситуаційне завдання № 7

На продовольчу базу надійшло 2 партії сиру. При прийманні сирів була визначена їх якість. Результати визначення якості наведені в таблиці.

Таблиця

Результати визначення якості сичужних сирів

 

№ п/п Показники Партія №1 Партія №2
1. Форма Низький циліндр злегка випуклою боковою поверхнею з округленими гранями Шароподібна, з рівномірною осадкою
2. Розмір, см: висота діаметр   12-18 65-80   10-16 12-16
3. Маса, кг 40-90 1,8-2,5
4. Зовнішній вигляд Кірка міцна, рівна, без порушень, злегка шерхувата, голівки різі за розмірами кірка рівна, без ушкоджень, голівки різні за розміром
5. Смак та запах виражений сирний, солодкувато-пряний не дуже виражений сирний, злегка гострий і кислуватий
6. Консистенція пластична однорідна пластична, злегка ламка
7. Рисунок сирного тіста Великі глазки круглої і овальної форми, нерівномірний Глазки мілкі щелевидної і овальної форми, нерівномірний
8. Колір слабо–жовтий, однорідний по всієї масі слабо–жовтий, однорідний по всієї масі
9. Пакування та маркірування правильне Правильне
Масова частка, %: жиру вологи кухонної солі     2,5

 

Вам необхідно:

1. Визначити найменування двох партій сирів.

2. Встановити сорт обох партій сирів.

3. Зробити висновок про відповідність якості сирів вимогам стандарту.

4. Прийняти рішення щодо приймання сирів цих партій


Ситуаційне завдання № 8

У супермаркет «Пік» з фірми “Добриня” надійшла партія молока 2–х видів. Перший вид в тетра–паках, а другий – в полімерних пакетах.

При оцінці якості молока були одержані дані, що наведені в таблиці

 

Таблиця

Результати визначення якості молока

 

№ п/п Найменування показника Вид молока № 1 Вид молока № 2
1. Зовнішній вигляд і консистенція однорідна рідина без осаду та вершків однорідна рідина, з наявністю пінок
2. Колір молочно–білий з жовтуватим відтінком кремовий
3. Смак та запах чистий, властивий свіжому моло ку, з присмаком пастеризації добре відчутний смак і запах перепастерізації
4. Масова частка жиру, % 3,2 4,0
5. Густина,% 1,028 1,023
6. Кислотність,˚Т
7. Вітамін С,% 0,01
8. Термін зберігання, діб
         

 

Вам необхідно:

1. Визначити вид молока.

2. Встановити відповідність якості кожного виду молока вимогам діючого стандарту.

3. Прийняти рішення стосовно приймання партій молока для реалізації.

4. Дати характеристику способам термічної обробки молока.

 




Переглядів: 157

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.006 сек.