1. Властивості двох видів кисломолочних продуктів порівняли з даними стандартів і виявили, що це кисломолочні напої – вид №1 – кефір 1% жирності, одержаний резервуарним способом, вид №2 – просто кваша, яку виготовили термостійким способом. Щоб відповісти на питання про якість цих продуктів, треба дані таблиці порівняти з вимогами стандарту.
2. В таблиці даних вказан об’єм сироватки в мл., а по стандарту треба у %.
Визначимо об’єм сироватки у % у кефірі та просто кваші:
Кефір: х=
Простокваша: х=
При порівнянні показників якості кефіру і просто кваші з вимогами стандарту виявили, що вони не відповідають вимогам тільки по кількості відокремленої сироватки і не допускається до реалізації.
Методичні вказівки щодо розв’язання типових ситуаційних задач
Переглядів: 141
Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google: