де , , – фактична кількість видів товарів на момент перевірки;
п – кількість перевірок.
НК – норматив, встановлений асортиментним переліком.
Коефіцієнт стійкості асортименту повинен дорівнювати 1, а у даному випадку він 0,80. Слідує, керівництву магазину «Універсам» необхідно контролювати наявність на підприємстві встановленого асортименту товарів відповідно до асортиментного переліку.
На стійкість асортименту впливають такі фактори:
– затримання відправлення товарів постачальником;
– порушення графіку завезення товарів;
– несвоєчасне подання замовлення на поставлення товарів;
– відсутність контролю за дотриманням договорів поставки товарів;
– відсутність обліку наявніості у магазині «Універсам».
Для підвищення коефіцієнту стійкості асортименту іфрмі «Дніпроагросервіс» необхідно вжити наступних заходів: проконтролювати виконання договорних зобов’язань постачальниками, вести постійний облік надходження товарів до магазину «Універсам», провести анкетування по дослідженню попиту покупців.
Переглядів: 142
Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google: