Вирішіть та проаналізуйте розрахунково-ситуаційні завдання.
2.1 Діагностика та оцінка критичних параметрів діяльності підприємства. (15 балів).
Фірма має наступні дані для аналізу беззбитковості:
- постійні витрати за рік, дол. - 80 000
- ціна одиниці продукту, дол. - 30
- перемінні витрати на од., дол. - 15
- обсяг реалізації, од. - 10 000
- припустимий інтервал виробництва - 5 000 - 15 000
Зробити прогнози:
1) Рівень виробництва, при якому фірма працює беззбитково.
2) Обсяг продажів одиниць продукції для одержання 40 000 дол. прибутку.
3) Величини прибутку при скороченні перемінних витрат на 20%, а постійних витрат на 15 000 дол.
4) Ціни одиниці продукції для одержання прибутку в розмірі 40 000 дол. від продажу 10 000 одиниць.
5) Додаткового обсягу продажів для покриття додаткових постійних витрат у розмірі 10 000 дол. у зв'язку з майбутнім розширенням виробництва.
Виходячи з даних, що характеризують стан ринку і діяльність вашого підприємства, розробіть план і бюджет маркетингу.
2.2 Прогнозування параметрів ринкової кон’юнктури. (10 балів).
Кондитерська фабрика робить q тонн продукції на місяць, а валові витрати описуються рівнянням:
Залежність між ціною й обсягом випуску продукції, якому можна продати за цією ціною, така:
Розрахуйте, при якому обсязі випуску продукції прибуток буде максимальна. Дайте прогноз збільшення прибутку при зросту обсягу випуску на 15%.
Варіант № 7
Переглядів: 153 |