9. Вимірити початкову температуру ділянок зовнішньої поверхні, дані занести в таблицю 4.2.
Таблиця 3.2
Час виміру
Температура t на ділянках зовнішньої поверхні, оС
Кришка
Обичайка
Бокова поверхня
Днище
0 (початкова)
Через 5 хв.
Через 10 хв.
Через 15 хв.
Через 20 хв.
Через 25 хв.
Через 30 хв.
10. Закрити котел кришкою. Подати напругу на стенд.
11. Тумблером перемикання режимів роботи на станції керування увімкнути харчоварочний котел в електричну мережу в режимі “варіння”, записавши час вмикання.
12. При закипанні води у варильній посудині відзначити час закипання, показники лічильників електроенергії, температуру води при кипінні. Визначити кількість випареної води при нестаціонарному режимі шляхом зважування котла КПЕ-60.
13. По закінченню стаціонарного режиму (15 хв.) відключити котел від електричної мережі, відзначити показання всіх приладів і визначити кількість випареної води при стаціонарному режимі шляхом зважування конденсату котла КПЕ-60.
14. Усі виміри в період нагрівання і кипіння робити через 5 хв.
За результатами проведеного експерименту на комп’ютері за програмою "Розрахунок основних теплотехнічних показників роботи електричних харчоварочних котлів" визначити теплотехнічні показники за наступною методикою.
Переглядів: 153
Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google: