Під час самостійної підготовки до лабораторної роботи:
1. Вивчити технологічне призначення та принцип дії електричних харчоварочних котлів, їх конструктивні схеми і правила безпечної експлуатації. Приділити особливу увагу факторам, що впливають на ефективність теплової обробки продуктів, якість готової продукції.
2. За літературними джерелами вивчити основні характеристики конкретних типів електричних котлів, що серійно випускаються промисловістю.
3. Вивчати принципову схему стенда з дослідження впливу експлуатаційних факторів на показники ефективності роботи перекидного котла КПЕ-60 (Додаток А).
4. Ознайомитись зі змістом, методиками виконання експерименту і розрахунків.
Після проведення допуску до лабораторної роботи в лабораторії:
1. Ознайомитися з будовою електричних харчоварочних котлів, представлених в лабораторії, призначенням окремих конструктивних елементів. Особливу увагу приділити елементам автоматики, їх призначенню, основним функціям і будові.
2. Підготувати до роботи котел КПЕ-60.
3. Провести дослідження впливу рівня води у парогенераторі на ефективність роботи котла КПЕ-60. Дослідження проводяться в період розігріву
У період розігріву визначаються:
1) початкова температура води у варильній посудині котла;
2) тривалість нагріву води у котлі до температури 70оС;
3) кількість випареної води;
4) витрата електроенергії;
5) кінцева температура води у варильній посудині котла;
Температура води виміряється спиртовим термометром періодично (через 5 хвилин).
Витрата електроенергії визначається за лічильниками електроенергії.
Переглядів: 154
Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google: