1. Дорохін В.О., Шеляков О.П., Герман Н.В. Теплове обладнання підприємств харчування: Підручник. – Полтава: РВВ ПУСКУ, 2004. – С. 13-26, 343-361.
2. Беляев М. И. Оборудование предприятий общественного питания. Том 3. Тепловое оборудование. - М.: Экономика, 1990. – С. 7-16, 219-235.
3. Дейниченко Г.В., Єфімова В.О., Постанов Г.М. Обладнання підприємств харчування: Довідник. В 3-х ч. Ч. 1. – Харків: ДП Редакція “Мир Техники и Технологий”, 2002. – С. 23-25, 26-32.
4. Дейниченко Г.В., Єфімова В.О., Постанов Г.М. Обладнання підприємств харчування: Довідник. В 3-х ч. Ч. 2. – Харків: ДП Редакція “Мир Техники и Технологий”, 2003. – С. 80-84.
Контрольні питання на допуск до лабораторної роботи
1. Що собою являє ІЧ-нагрів харчових продуктів?
2. Який діапазон електромагнітного випромінювання відповідає ІЧ-нагріву харчових продуктів?
3. Який діапазон ІЧ-випромінювання найбільш ефективний при обробці харчових продуктів?
4. В чому полягають конструктивні особливості грилів?
5. Чому шашличні печі відносяться до печей з ІЧ-нагрівом?
6. В чому полягають конструктивні особливості печі ПКЖ?
7. Назвіть основні технологічні ефекти, що досягаються при ІЧ - нагріві.
8. Особливості НВЧ - нагріву харчових продуктів.
9. Як НВЧ-енергія трансформується в теплоту при обробці харчових продуктів?
10. Що таке поляризація діелектриків та яку роль вона відіграє при впливі НВЧ-випромінювання?
11. Види поляризації харчових продуктів. Який вид поляризації відіграє визначальну роль при НВЧ-нагріві?
12. Назвіть відомі вам НВЧ-апарати.
13. Особливості експлуатації НВЧ-апаратів.
Переглядів: 183
Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google: