Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Земельно-правові угоди

Ст. 131 ЗК України спадкування. Право власності на земельну ділянку виникає також у порядку спадкування.

Спадкування –з перехід прав та обов’язків (спадщина) від фізичної особи, яка померла (спадкодавця) до інших осіб (спадкоємців). Спадкування земельних ділянок здійснюється за заповітом або за законом.

Спадкоємцями можуть бути фізичні особи, які є живими на момент відкриття спадщини, а також зачаті за життя спадкодавця та народжені живими після відкриття спадщини, а також юридичні особи та держава.

Право власності на земельну ділянку переходить до спадкоємців за умов збереження цільового призначення земельних ділянок.
До спадкоємців жилого будинку, інших будівель та споруд, переходить право власності, право користування чи право оренди земельної ділянки, що знаходиться під зазначеними об’єктами, та земельної ділянки, що призначена для обслуговування житлового будинку, інших будівель та спорудою

ЗК не містить заборони щодо спадкування земельних ділянок іноземцями та іноземними юридичними особами. Але права власності на земельні ділянки с\г призначення у іноземців не може виникати. Такі земельні ділянки підлягають відчуженню протягом одного року.

Право власності на земельну ділянку, яка переходить у спадщину, виникає тільки після того, як особа прийме спадщину та зареєструє цю ділянку у державних органах, тобто, після державної реєстрації.

Ст. 131 ЗК України Рента. За договором ренти одна сторона (одержувач ренти) передає другій стороні (платникові ренти) у власність майно, а платник ренти взамін цього зобов’язується періодично виплачувати одержувачеві ренти рентні платежі у формі певної грошової суми або іншій формі.

 

Продаж земельних ділянок на конкурентних засадах

Земельні ділянки, які знаходять у комунальній або державній власності можуть продаватися виключно на конкурентних засадах. Ст. 134 ЗК України земельні ділянки державної або комунальної власності,Ю або права на них (право оренди, суперфіцій, емфітевзис), в тому числі з розташованими на них об’єктами нерухомого майна державної або комунальної власності підлягають продажу окремими лотами на конкурентних засадах, крім випадків, встановлених ч. 2 ст. 134 ЗК України.

Земельні торги проводяться виключно у формі аукціонів.

Аукціон – це спосіб продажу майна, власником якого стає покупець, котрий в ході торгів запропонував за нього найвищу ціну.
Земельна ділянка. Яка виставляється на торги, повинна мати технічний паспорт. Положення про технічний паспорт земельної ділянки Постанова КМУ від 16.05.2002 року, Інструкція про загальні вимоги до оформлення технічного паспорту земельної ділянки, яка виставляється на торги Наказ Держкомзему від 10.07.2002 року.

Ст. 137 ЗК Україна обов’язковою умовою проведення земельних торгів є інформаційна компанія, яка проводиться не пізніше, ніж за 30 днів до проведення земельних торгів.

Організатором земельних торгів є орган державної влади, орган місцевого самоврядування або державний орган приватизації, або центральний орган виконавчої влади з питань земельних ресурсів, уповноважений здійснювати відчуження земельної ділянки, призначеної для продажу, або державний виконавець, відповідно до рішення суду.

Підстави визнання земельних торгів такими, що не відбулися:

  • На стадії реєстрації учасників, якщо жоден учасник не зареєструвався, або зареєструвався лише один учасник (необхідно мінімум 2 учасника).
  • На стадії початку торгів, якщо до місця проведення торгів не прийшли, або відмовилися прийти зареєстровані учасники торгів, або прийшов тільки один учасник.
  • На стадії проведення торгів, коли стосовно земельної ділянки жоден з покупців не запропонував ціну вище за стартову ціну земельної ділянки.
  • На стадії розрахунків за результатами торгів, якщо у строк, визначений порядком проведення земельних торгів переможець не може здійснити необхідних розрахунків, або якщо ін. відмовляється підписати протокол земельних торгів.

Переглядів: 5794

Повернутися до змісту: Земельне право



 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.