Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



П Е Р Е Д М О В А

З М І С Т

ПЕРЕДМОВА
ТЕМА 1 ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ ТОВАРОЗНАВСТВА
1.1 Якість та основні властивості продовольчих товарів
1.2 Основні речовини харчових продуктів
1.3 Втрати продовольчих товарів у процесі товаропросування та зберігання
1.4 Стандартизація і сертифікація продовольчих товарів
ТЕМА 2 ЗЕРНО-БОРОШНЯНІ ТОВАРИ
2.1 Хімічний склад крупів та борошна, їх класифікація та асортимент
2.2 Харчова цінність хлібобулочних і макаронних виробів, їх класифікація та асортимент
ТЕМА 3 СВІЖІ ПЛОДИ І ОВОЧІ ТА ПРОДУКТИ ЇХ ПЕРЕРОБКИ
3.1 Свіжі овочі
3.2 Свіжі плоди
3.3 Продукти переробки плодів і овочів
ТЕМА 4 КОНДИТЕРСЬКІ ВИРОБИ. СМАКОВІ ТОВАРИ
4.1 Крохмаль, цукор, мед
4.2 Кондитерські товари
4.3 Смакові товари. Алкогольні, слабоалкогольні та безалкогольні напої
4.4 Чай, кава, прянощі та приправи
ТЕМА 5 МОЛОКО І МОЛОЧНІ ПРОДУКТИ. ЯЙЦЯ ТА ЯЄЧНІ ПРОДУКТИ
5.1 Питне молоко та кисломолочні продукти
5.2 Молочні консерви, морозиво, вершкове масло та сичугові сири
5.3 Яйця та яєчні товари
ТЕМА 6 М'ЯСО І М'ЯСНІ ПРОДУКТИ
6.1 М'ясо
6.2 М’ясні товари
ТЕМА 7 РИБА І РИБНІ ПРОДУКТИ
7.1 Риба
7.2 Рибні товари та харчові концентрати
ТЕМА 8 ХАРЧОВІ ЖИРИ

 

Товарознавство– це наукова дисципліна, предметом якої є споживча цінність товарів.

Товарознавство продовольчих товарів вивчає їх фізичні, хімічні, біохімічні властивості та зміни цих властивостей на всіх етапах товаропросування від виробництва до споживача.

Втрати товарів в сфері товарообігу зумовлені їх властивостями, здатністю до зберігання і залежать від дотримання умов зберігання. Зменшити втрати товарів і збільшити прибутковість торгівлі можна тільки за умови набуття знань з властивостей товарів, природи, джерел їх втрат, здатності до короткотермінового або тривалого зберігання.

Метою викладання дисципліни «Основи товарознавства» є надання студентам теоретичних знань та практичних навичок з товарознавства продовольчих товарів, необхідних для практичної праці в галузі торгівлі за сучасних умов.

Задачами дисципліни є надання майбутнім спеціалістам глибоких знань з питань вивчення класифікації та номенклатури асортименту, характеристиці товарів, якості та проведенню експертизи товарів, формуванню споживчих властивостей товарів у процесі виробництва і факторів, які впливають на асортимент і вартість товарів.

У результаті вивчення курсу студенти повинні знати основні поняття товарознавства, визначити належність товарів до відповідної групи, характеризувати товари за основними споживчими властивостями і товарознавчими ознаками, визначити вартість товарів і аналізувати товарні фактори, що впливають на ціну.

 

 




Переглядів: 498

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Оскільки , матимемо | Якість та основні властивості продовольчих товарів

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.002 сек.